Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia NHL

NHL: Vo finále o Norrisovú trofej trio Burns, Giordano, Hedman

Mark Giordano, archívna snímka. Foto: TASR/AP

Víťaza Norrisovej trofeje vyhlásia 19. júna v Las Vegas.

New York 22. apríla (TASR) - Najlepší obranca tejto sezóny NHL vzíde z trojice hokejistov Brent Burns (San Jose), Mark Giordano (Calgary) a Victor Hedman (Tampa Bay). Víťaza Norrisovej trofeje vyhlásia 19. júna v Las Vegas.

Tridsaťštyriročný Burns bol po základnej časti najproduktívnejší obranca profiligy. Dosiahol 83 bodov za 16 gólov a 67 asistencií. Navyše mal na konte najviac víťazných zásahov (6) a striel na bránku (300). Zároveň je prvý obranca v histórii organizácie Sharks, ktorý pokoril hranicu 60 asistencií v jednom ročníku.

Giordano sa môže stať iba štvrtým držiteľom Norrisovej trofeje vo veku 35 rokov alebo viac. Pred ním sa to podarilo Nicklasovi Lidströmovi, Dougovi Harveymu a Alovi MacInnisovi. V zákldnej časti nazbieral 74 bodov (17+57) a viedol poradie s 39 plusovými bodmi.

Najmladší z finalistov 28-ročný Hedman obhajuje trofej a v najlepšej trojke je tretíkrát za sebou. V šiestej sezóne v sérii skóroval aspoň desať gólov. V tomto ročníku sa presadil dvanásťkrát, pridal aj 42 asistencií. Informoval o tom oficiálny web NHL.