Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia NHL

NHL: Hráčmi týždňa sú Nilsson, Matthews a Makar

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Za prvú hviezdu týždňa vyhlásili dvadsaťdeväťročného Švéda, ktorý v sledovanom období čelil až 101 strelám, 96 z nich chytil a svoj tím priviedol k trom víťazstvám.

Washington 11. novembra (TASR) - Hráčmi týždňa v zámorskej hokejovej NHL sa stali brankár Ottawy Senators Anders Nilsson, center Toronta Maple Leafs Auston Matthews a obranca Colorada Avalanche Cale Makar.

Za prvú hviezdu týždňa vyhlásili dvadsaťdeväťročného Švéda, ktorý v sledovanom období čelil až 101 strelám, 96 z nich chytil a svoj tím priviedol k trom víťazstvám. Nilsson mal priemer 1,64 gólu na stretnutie a 95% úspešnosť zákrokov. V prebiehajúcej sezóne odchytal dokopy osem duelov a má 93% úspešnosť.

Dvadsaťdvaročný americký stredný útočník Matthews sa podieľal na 9 z 11 góloch svojho tímu, keď dal v štyroch zápasoch dva presné zásahy a pridal sedem asistencií. Dokopy odohral 19 duelov a nazbieral 25 bodov (13+12).

Makar dosiahol v troch stretnutiach šesť bodov za tri góly a tri asistencie a v uplynulom týždni bol najproduktívnejší obranca celej súťaže. Dvadsaťjedenročnému Kanaďanovi sa v premiérovej sezóne v NHL darí, keď nazbieral v 17 dueloch rovnaký počet bodov (4+13) a spomedzi nováčikov je najproduktívnejší.