Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia NHL

NHL: Columbus zdolal Winnipeg a zvíťazil šiestykrát za sebou

Radosť hráčov Columbusu po víťazstve. Foto: TASR/AP

Minnesota doma zdolala Detroit 4:2, gólom a asistenciou sa prezentovali domáci Mats Zuccarello a Eric Staal.

New York 23. januára (TASR) - Hokejisti Columbusu Blue Jackets zvíťazili v zápase zámorskej NHL na domácom ľade nad Winnipegom Jets 4:3. Pre Columbus to bola šiesta výhra za sebou. Dvoma gólmi k tomu prispel dánsky útočník Oliver Bjorkstrand.

Tréner Columbusu John Tortorella zaznamenal 645. víťazstvo v NHL a dostal sa v historických tabuľkách na 13. miesto vedľa Clauda Juliena. Útočník hostí Kyle Connor strelil 25. gól v sezóne a stal sa štvrtým Američanom, ktorý má na konte 25 a viac gólov. Spolu s ním sa v tomto ročníku cez túto métu dostali Auston Matthews z Toronta, Jack Eichel z Buffala a Patrick Kane z Chicaga.

Minnesota doma zdolala Detroit 4:2, gólom a asistenciou sa prezentovali domáci Mats Zuccarello a Eric Staal. O triumfe "divochov" rozhodla druhá tretina, v ktorej domáci strelili tri góly. Tréner Wild Bruce Boudreau po prvom dejstve nebol spokojný: "Neviem, či sme vôbec vystrelili na bránku. Nemôžete čakať, že zvíťazíte, keď hráte takto. Potom sme sa dali dokopy," citovala Boudreaua oficiálna webová stránka súťaže.

Sumáre:


COLUMBUS BLUE JACKETS - WINNIPEG JETS 4:3 (1:2, 2:1, 1:0)
Góly: 7. Jones (Foligno, Dubois), 22. Bjorkstrand (Dubois), 38. Nyquist (Dubois, Werenski), 55. Bjorkstrand (Jones) – 5. Appleton (Perreault, Sbisa), 18. Connor (Bitetto, Sbisa), 36. Pionk (Wheeler, Connor). Brankári: Merzlikins - Brossoit, strely na bránku: 29:30, 18.425 divákov.

MINNESOTA WILD - DETROIT RED WINGS 4:2 (1:2, 3:0, 0:0)
Góly: 5. Greenway (Dumba), 22. Zuccarello (E. Staal, Dumba), 23. Zucker (Rask, Fiala), 32. E. Staal (Parise, Zuccarello) – 4. Zadina (Larkin, Daley), 17. Zadina (Daley, Filppula). Brankári: Dubnyk - Howard, strely na bránku: 33:27, 17.212 divákov.