Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia NHL

Jurčo zdokonaľuje streľbu, Tatar môže strieľať viac gólov

Luke Glendening spolu s Tomášom Tatarom sa tešia z Jurčového gólu. Foto: TASR/AP

Jurčo si získal dôveru trénera Mika Babcocka, ktorý ho posiela na ľad s krajanom Tomášom Tatarom a ďalším mladíkom Rileym Sheahanom.

Detroit 7. apríla (TASR) - Hoci si slovenský hokejista Tomáš Jurčo vybojoval pevné miesto v zostave tímu zámorskej NHL Detroitu Red Wings, uvedomuje si, že na sebe musí neustále pracovať. Zvlášť teraz, keď "červené krídla" bojujú o účasť v play off. Mladý útočník preto po tréningoch ostáva na ľade o čosi dlhšie a čas využíva najmä na zlepšenie svojej streľby.

Jurčo odohral v tejto sezóne zámorskej profiligy 32 zápasov, v ktorých strelil sedem presných zásahov. Svoje gólové štatistiky by však rád vylepšil, a preto sa momentálne zameriava najmä na zlepšenie početnosti a presnosti streľby.

"Robím všetko pre to, aby som sa zlepšil. Dúfam, že potom skončí v bránke viac pukov," uviedol 21-ročný slovenský reprezentant pre Detroit Free Press. "V NHL musíte pracovať rýchlo, musíte mať tvrdú strelu a presnú mušku. Ak to chcete spraviť rýchlo, je to o čosi ťažšie. Preto sa snažím na sebe pracovať. No nejaký čas to trvá, na tréningoch či v zápasoch sa zameriavam najmä na lepšiu streľbu. Snažím sa viac strieľať, ísť do dorážky, alebo vytvoriť pred bránkou trochu vzruchu."

Jurčo si získal dôveru trénera Mika Babcocka, ktorý ho posiela na ľad s krajanom Tomášom Tatarom a ďalším mladíkom Rileym Sheahanom. A hoci hlavný kormidelník robí občasné zásahy do zostavy, mladé trio ostáva pokope. "Odvádzajú dobrú robotu vpredu a zároveň aj poctivo pracujú v defenzíve. Občas však riskujú s pukom, ale inak vedia byť excelentní," skonštatoval Babcock.

O schopnostiach Jurča nepochybuje ani Tatar, ktorý mu adresoval pochvalu. "Tomáš má šikovné ruky. Určite má všetky predpoklady na to, aby strieľal veľa gólov."