Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia NHL

Hviezdami mesiaca október v NHL sa stali Carlson, Pastrňák a Draisaitl

Brankár Tampy Andrej Vasilevský likviduje nájazd útočníka Bostonu Davida Pastrňáka v zápase zámorskej hokejovej NHL, archívna foto. Foto: TASR/AP

Pastrňák najviac zažiaril 14. októbra, keď v zápase s Anaheimom Ducks strelil štyri góly a potom sa v dueli s New Yorkom Rangers (27. októbra) blysol piatimi asistenciami.

New York 1. novembra (TASR) - Hviezdami mesiaca október v zámorskej hokejovej NHL sa stali obranca Washingtonu Capitals John Carlson, krídelník Bostonu Bruins David Pastrňák a center Edmontonu Oilers Leon Draisaitl. Informoval o tom oficiálny web ligy.

Carlson nazbieral v októbri 23 bodov (7+16) v 14 zápasoch a je tretí najproduktívnejší hráč celej súťaže. Capitals aj vďaka jeho výkonom získali 21 bodov a sú na čele NHL. V histórii profiligy mal produktívnejší október spomedzi obrancov len Al MacInnis, ktorý v roku 1990 získal drese Calgary Flames 25 bodov (8+17).

Druhou hviezdou mesiaca sa stal český útočník Bostonu Pastrňák. V dvanástich dueloch strelil 12 gólov, pridal 12 asistencií a s 24 bodmi je druhý najproduktívnejší hráč NHL. Dvadsaťtriročný krídelník aktuálne ťahá desaťzápasovú bodovú sériu. Najviac zažiaril 14. októbra, keď v zápase s Anaheimom Ducks strelil štyri góly a potom sa v dueli s New Yorkom Rangers (27. októbra) blysol piatimi asistenciami. ;Nemecký center Edmontonu Draisaitl je s 25 bodmi (12+13) na čele štatistík NHL. V ôsmich zo štrnástich dueloch získal viac ako jeden kanadský bod, mesiac začal osemzápasovou bodou sériou a aktuálne bodoval v posledných štyroch vystúpeniach. V histórii Oilers strelil v októbri viac gólov len legendárny Wayne Gretzky.