Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia NHL

Američania proti Slovákom v bránke s Quickom

Americký brankár Jonathan Quick po tréningu na XXII. zimných olympijských hrách v Ľadovom paláci Boľšoj v Soči 11. februára 2014. Foto: TASR/AP

Opora Los Angeles dostane v úvodnom vystúpení prednosť pred Ryanom Millerom z Buffala, najužitočnejším hráčom hokejového turnaja na ZOH 2010 vo Vancouveri.

Soči 12. februára (TASR) - Hokejoví reprezentanti USA nastúpia v úvodnom zápase na olympijskom turnaji v Soči proti Slovensku (vo štvrtok o 13.30 SEČ) v bránke s Jonathanom Quickom. Tréner Američanov Dan Bylsma pre AP prezradil, že má premyslený plán, ako bude nasadzovať brankárov v dueloch základnej A-skupiny, no nechcel ho bližšie konkretizovať.

Opora Los Angeles dostane v úvodnom vystúpení prednosť pred Ryanom Millerom z Buffala, najužitočnejším hráčom hokejového turnaja na ZOH 2010 vo Vancouveri. Bylsma už dávnejšie avizoval, že Jimmymu Howardovi z Detroitu pripadne v mužstve úloha brankárskej trojky.

Američania, ktorí v Soči obhajujú striebro spred štyroch rokov, naznačili zloženie jednotlivých formácií. Podľa SB Nation trénovali v utorok v týchto obranných dvojiciach a útočných trojiciach: Suter, Shattenkirk, McDonagh, Carlson, Martin, Orpik, Fowler, Faulk - Kessel, Pavelski, van Riemsdyk - Callahan, Backes, Parise - Kane, Kesler, Pacioretty - Oshie, Šťastný, Brown - Stepan, Wheeler.