Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 19. máj 2024Meniny má Gertrúda
< sekcia

PSG s cieľom postúpiť, Mbappe: Sme si istí, že to zvládneme

Na archívnej snímke Kylian Mbappe. Foto: TASR/AP

Paríž mal pred dôležitou odvetou v lige voľno. Dortmund odohral duel proti Augsburgu, no v základnej zostave nenastúpil žiadny hráč, ktorý bol v otváracej jedenástke proti PSG.

Bratislava 6. mája (TASR) - Futbalistov Paríža Saint-Germain čaká v utorok neľahká úloha proti Borussii Dortmund. Úradujúci francúzsky šampión bude chcieť v odvetnom súboji semifinále Ligy majstrov zmazať gólové manko z úvodného duelu v Nemecku. Útočník Kylian Mbappe verí, že Parížania dokážu v Parku princov uspieť a prebojovať sa do finále vo Wembley.

Jediný gól v prvom stretnutí strelil v 36. minúte útočník Niclas Füllkrug. Pre oba tímy to bude v tomto ročníku už štvrtá konfrontácia, keďže sa stretli už v základnej skupine. Paríž zvíťazil v úvodnom domácom zápase 2:0 a v záverečnom kole uhral na ihrisku súpera remízu 1:1, ktorá ho posunula do vyraďovačky. Dortmund v minulom týždni spravil dôležitý prvý krok k postupu do finále vo Wembley, no pred odvetou nemeckého zástupcu znepokojuje nepriaznivá bilancia v dueloch vyraďovacej fázy na ihriskách súperov. Dortmund dokázal zvíťaziť vonku iba raz z uplynulých 11 zápasov. "Samozrejme, že chceme ísť do Wembley. Čaká nás však ťažký zápas v Paríži. Ak sa chceme prebojovať do finále, musíme byť schopní v Parku princov obstáť," citovala agentúra AFP skúseného obrancu Matsa Hummelsa.

Tridsaťpäťročný stopér Borussie získal v úvodnom dueli ocenenie hráč zápasu, keďže dokázal ubrániť ofenzívnu silu Parížanov. PSG v Dortmunde dvakrát mierili do žrde, pričom v tejto sezóne trafili brvno už desaťkrát, čo je najviac spomedzi všetkých účastníkov prebiehajúceho ročníka LM. Za uplynulých 20 rokov nastrelili hornú žrď viackrát iba hráči FC Barcelona (11-krát v sezóne 2011/12). "Sme si istí, že to otočíme a kvalifikujeme sa do finále. Je na nás vyvíjaný veľký tlak, čo je normálne, pretože v hre je miesto vo finále Ligy majstrov. O to viac, keď viete o minulosti tohto klubu v súťaži," uviedol útočník Kylian Mbappe.

Paríž mal pred dôležitou odvetou v lige voľno. Dortmund odohral duel proti Augsburgu, no v základnej zostave nenastúpil žiadny hráč, ktorý bol v otváracej jedenástke proti PSG. "Žlto-čierni" napriek tomu dokázali zdolať bavorský tím presvedčivo 5:1. "Veľa hráčov sme rotovali. Bolo pre nás dôležité odohrať dobrý domáci zápas. Keď máte pred sebou dva náročné zápasy v priebehu šiestich dní, je dôležité, aby ste boli na ihrisku fyzicky svieži. Všetci hráči ukázali, akí dôležití pre nás môžu byť," povedal Edin Terzič, tréner Dortmundu.



odvetný semifinálový zápas Ligy majstrov, UTOROK 7. mája, 21.00 h:


Paríž St. Germain - Borussia Dortmund /prvý zápas: 0:1, rozhodcovia: Orsato - Carbone, Giallatini (všetci Tal.)/