Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 19. máj 2024Meniny má Gertrúda
< sekcia

Hradecký vytvoril rekord v štartoch zahraničného brankára v Bundeslige

Na archívnej snímke brankár Lukáš Hradecký. Foto: TASR/Michal Svítok

Hradecký prišiel do Nemecka v roku 2015 a za Eintracht Frankfurt odchytal 101 stretnutí. V roku 2018 prestúpil do Leverkusenu, za ktorý odchytal v nedeľu svoj 191. duel.

Frankfurt 6. mája (TASR) - Fínsky futbalový brankár Lukáš Hradecký vytvoril v drese Bayeru Leverkusen rekord v počte štartov zahraničného brankára v Bundeslige. Slovenský rodák v nedeľu odchytal 292. zápas a podieľal sa na víťazstve "farmaceutov" 5:1 na pôde bývalého klubu Eintrachtu Frankfurt.

"Rád si pred zápasom prečítam noviny a dnes som to tam videl. Napĺňa ma to hrdosťou a cťou, že môžem hrať v takej skvelej krajine a lige za fantastické tímy," uviedol pre DAZN Hradecký, ktorý prekonal predošlý rekord Švajčiara Yanna Sommera.

Hradecký prišiel do Nemecka v roku 2015 a za Eintracht Frankfurt odchytal 101 stretnutí. V roku 2018 prestúpil do Leverkusenu, za ktorý odchytal v nedeľu svoj 191. duel. Pre tridsaťštyriročného reprezentanta Fínska to bolo zároveň prvé víťazstvo proti svojmu bývalému zamestnávateľovi: "Po piatich rokoch sa konečne prelomilo prekliatie. Vždy to bolo príjemné, keď som vyhral s domácim tímom, tentoraz sa mi to podarilo s hosťujúcim."

Leverkusen predĺžil svoju neuveriteľnú sériu bez prehry už na 48 zápasov. Päť kôl pred koncom získal premiérový titul v najvyššej nemeckej súťaži, čím ukončil 11-ročnú hegemóniu Bayernu Mníchov.