Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Magazín

Relaxačné týždňovky LPR sa tešia záujmu pacientov

Jedným z projektov určených pre onkopacientov po liečbe sú Relaxačné týždňovky. Tento rok sa ich v mesiacoch máj až október zúčastní 289 pacientov z celého Slovenska.

Bratislava 26. apríla (TASR) - Deň narcisov a možnosť uchádzať sa o dve percentá z dane z príjmu sú pre Ligu proti rakovine (LPR) nosné aktivity, vďaka ktorým môže realizovať projekty a programy pre onkologických pacientov. Jedným z projektov určených pre onkopacientov po liečbe sú Relaxačné týždňovky. Tento rok sa ich v mesiacoch máj až október zúčastní 289 pacientov z celého Slovenska. TASR o tom informovala Martina Myjavcová-Slušná z LPR.

Relaxačné týždňovky sú projektom LPR realizovaným v rámci psychosociálnej podpory pacientom. "Ich cieľom je pomôcť onkologickým pacientom po liečbe načerpať nové sily a poskytnúť plnohodnotnú podporu pri návrate do bežného života," doplnila.

Tento rok sa uskutočnia pobyty pre pacientov do 55 rokov v májovom termíne v Dudinciach, augustovom v Štrbe a októbrovom v Podkylave (1.-7.10). Pre rastúci záujem pridala LPR dva termíny pre záujemcov nad 55 rokov, tým sú určené pobyty v Štrbe (18.-24.6) a v Dudinciach (15.-21.9). "Onkologickí pacienti sa môžu prihlásiť ešte na termín realizovaný v septembri v Dudinciach a októbri v Podkylave," dodala Myjavcová-Slušná.

O program sa počas celého pobytu starajú animátori z LPR. Pre pacientov sú pripravené výlety a turistické prechádzky, možnosť využitia bazénov, víriviek či sauny v rámci relaxácie, rôzne formy arteterapie ako maľovanie na sklo či servítková metóda zdobenia, ale aj diskusie s lekárom - psychológom či onkológom.

Prihlášku na pobyt nájdu záujemcovia v centrách pomoci LPR v Bratislave, Martine, Košiciach, na poliklinických oddeleniach klinickej onkológie (POKO) v okresných mestách a na www.lpr.sk.