Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Magazín

Rekordný jackpot stúpol na 640 miliónov dolárov

Foto: TASR/AP

Rekordný jackpot v lotérii Mega Millions, ktorá má ťah vždy v utorok a v piatok, rástol tri mesiace, 18-krát si nenašiel víťaza.

Washington 30. marca (TASR) - Americká lotériová spoločnosť ponúka vo svojej hre Mega Millions jackpot 640 miliónov dolárov (480 miliónov eur). Ide o najvyššiu sumu, o akú sa kedy na svete hralo v lotérii.

Hovorkyňa spoločnosti Georgia Lottery Kimberly Starksová uviedla, že jackpot sa zvýšil o 100 miliónov dolárov, keď sa po predošlom žrebovaní dostal na úroveň 540 miliónov dolárov. Šanca na víťazstvo v dnešnom žrebovaní (v sobotu 5.00 h SELČ), ktoré sa uskutoční v Atlante, je 1:176 miliónom.

Najvyššia výhra na celom svete padla v USA v marci 2007, dvaja výhercovia v lotérii Mega Millions si vtedy rozdelili 390 miliónov dolárov. Druhú najvyššiu sumu, 365 miliónov dolárov, vyhralo v hre Powerball vo februári 2006 osem zamestnancov mäsokombinátu v Lincolnshire.

Američania stáli vo štvrtok v radoch na to, aby si mohli staviť. Túto možnosť majú ešte dnes, prijímanie tiketov sa skončí 15 minút pred ťahom. Záujem o lotériu je obrovský, hoci pravdepodobnosť výhry je jedna k vyše 176 miliónom.

Výherca musí trafiť všetkých šesť vylosovaných čísel, vrátane dodatkového. Jeden alebo viacerí šťastlivci, ktorým to vyjde, môžu požiadať o vyplatenie celej sumy alebo o rentu. V prípade jednotlivca by počas 26 rokov dostával každý rok približne 19 miliónov dolárov.

Bonus vo výške jedného milióna dolárov dostane aj predajca výherného tiketu.

Rekordný jackpot v lotérii Mega Millions, ktorá má ťah vždy v utorok a v piatok, rástol tri mesiace, 18-krát si nenašiel víťaza. V utorňajšom ťahu trafilo 47 stávkujúcich všetkých päť vylosovaných čísel, chýbalo im však dodatkové číslo.

Ak dnes nikto nevyhrá, stúpne jackpot pred utorňajším žrebovaním na nový rekord - 975 miliónov dolárov.