Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Magazín

Vo veku 80 rokov zomrela dlhoročná rozhlasová hlásateľka L. Faksová

Na archívnej snímke pri mikrofóne hlásateľka Lýdia Faksová a redaktor Fedor Mikovič v auguste 1968. Foto: TASR/Karol Demuth

Jej hlas sa ozýval v početných rozhlasových a televíznych reláciách aj v dabingu, ktoré vznikali v Banskej Bystrici, priblížila RTVS.

Bratislava 18. januára (TASR) - Vo veku 80 rokov zomrela vo štvrtok ráno po dlhej chorobe dlhoročná rozhlasová hlásateľka banskobystrického štúdia a televízna spolupracovníčka Lýdia Faksová. TASR o tom informovali z RTVS, ktorá si ju zároveň pripomenie vo svojom vysielaní.

"Jej hlas sa ozýval v početných rozhlasových a televíznych reláciách aj v dabingu, ktoré vznikali v Banskej Bystrici. Desiatky rokov sprevádzala poslucháčov a divákov najmä v literárno-dramatických a publicistických programoch," priblížila RTVS. Konferovala tiež mnohé programy zamerané najmä na ľudovú kultúru. Ako hlásateľka pôsobila aj v bratislavskom štúdiu Slovenského rozhlasu.

Lýdiu Faksovú si RTVS pripomenie vo štvrtok v Rádiu Regina Stred o 12.30 h reprízou relácie Portréty a po 16.00 h v relácii Zahrajte mi túto. Na Dvojke o 20.00 h portrétom zo série NeCelebrity.