Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Magazín

V ankete Slávik 2001 v kategórii spevákov obhájil zlatú pozíciu J. Ráž

Na snímke člen legendárnej hudobnej skupiny Elán Jozef Ráž. Foto: TASR - Štefan Puškáš

Podľa jej výsledkov vo štvrtom ročníku bolo jasné, že veľkú popularitu si získavali pop-rockové skupiny a mladí interpreti, ktorí prichádzali s novými pesničkami, z nich sa viaceré stali hitmi.

Bratislava 24. januára (TASR) - Slávik bola anketa popularity slovenských spevákov, speváčok a skupín. Podľa jej výsledkov vo štvrtom ročníku bolo jasné, že veľkú popularitu si získavali pop-rockové skupiny a mladí interpreti, ktorí prichádzali s novými pesničkami, z nich sa viaceré stali hitmi.

V kategórii spevákov obhájil zlatú pozíciu Jožo Ráž, získal 22.120 bodov. Fanúšikovia mu želali veľa pozitívnej energie, keď bol nezavinene 20. júna 1999 účastníkom dopravnej nehody. Utrpel vážny úraz hlavy a viacero ďalších poranení, z kómy sa prebral po dvoch mesiacoch. Druhý bol Pavol Habera, dostal 12.416 bodov, tretí bol Richard Müller s počtom 11.584 bodov.

Kategóriu speváčky vyhrala Jana Kirschner s počtom 34.030 bodov, bolo to jej tretie víťazstvo po sebe. Strieborná bola Marika Gombitová, ktorá získala 16.450 bodov, na treťom mieste bolo nové meno, speváčka Katarína Hasprová, ktorá dostala 5970 bodov.



Kategóriu skupiny vyhrala kapela Elán, bolo to štvrtýkrát po sebe, dostala 32.584 bodov, čo bolo najviac zo všetkých kategórií. Druhá bola skupina No Name, ktorá dostala 13.448 bodov, na tretej pozícii nové meno, skupina Ine kafe, ktorá dostala 7872 bodov. Skokanom roka bola košická skupina Nocadeň, Objavom roka speváčka Jadranka, Rádioslávikom bola skupina Gladiator.

V októbri 2001 vydala prešovská skupina Peha na čele so speváčkou a gitaristkou Katkou Knechtovou druhý štúdiový album Krajinou, na ktorom bol aj hit Hlava vinná, telo nevinné. Rovnako v októbri 2001 vydal Miro Žbirka Modrý album, jednu z najúspešnejších platní na jeho sólovej dráhe. Na nej sú aj dva skvelé duety Nespáľme to krásne v nás s Marikou Gombitorou a Co bolí to přebolí s českou speváčkou Martinou Marthou Vorlovou. V máji 2001 vydala košická skupina No Name tretí album Oslávme si život, z ktorého sú hity Nie alebo áno a Večnosť.

V roku 2001 vydal Richard Muller siedmy album '01 s hitmi Už asi nie si, 2 líšky či Ako vánok, Peter Lipa vydal ôsmy sólový album V najlepších rokoch, z ktorého je známy hit Páni v najlepších rokoch. Druhý album s názvom Mám chuť vydala skupina Desmod, Robo Grigorov & Midi vydali kompiláciu Láska, pivo, anjel, smútok. Štvrtý album vydala v roku 2001 aj skupina Ine kafe, dostal názov Príbeh a hitmi z neho boli piesne Ďakujeme vám aj Ružová záhrada, ktoré nechýbajú dodnes v koncertnom playliste skupiny.