Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Magazín

Aj tohtoročné udeľovanie Oscarov bude bez moderátora

Na snímke socha Oscara počas príprav v Los Angeles. Foto: TASR/AP

Slávnostné udeľovanie Oscarov sa bude konať 9. februára a televízia ABC ho bude vysielať v priamom prenose

Los Angeles 9. januára (TASR) - Slávnostné udeľovanie prestížnych filmových cien Oscar bude aj tento rok bez moderátora. Informovala o tom v noci na štvrtok spravodajská televízia CNN s odvolaním sa na vyhlásenie prezidentky spoločnosti ABC Entertainment Carey Burkeovej.

Burkeová toto rozhodnutie zdôvodnila tým, že na vlaňajšie prvé "experimentálne" udeľovanie Oscarov bez moderátora slávnostného večera boli veľmi dobré ohlasy. Podľa agentúry Reuters bola v porovnaní s predchádzajúcimi ročníkmi aj vyššia sledovanosť.

Spočiatku mal vlaňajší 91. ročník odovzdávania filmových cien moderovať americký herec a komik Kevin Hart. Ten však neskôr oznámil, že sa vzdáva tejto príležitosti pre pobúrenie, ktoré vyvolali jeho dávnejšie hanlivé výroky voči homosexuálom a príslušníkov LGBT komunity.

Na pódiu sa tak počas večera objavili a vystriedali viaceré známe osobnosti kinematografie a šoubiznisu. Tie sprevádzali televíznych divákov a prítomných počas celého galavečera, ohlasovali nominácie, otvárali obálky a vyhlasovali víťazov.

Slávnostné udeľovanie Oscarov sa bude konať 9. februára a televízia ABC ho bude vysielať v priamom prenose, dodala CNN.