Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 5. máj 2024Meniny má Lesia a Lesana
< sekcia Magazín

Týždeň na webe: QR kódy aj na náhrobných kameňoch

Týždeň na webe: QR kódy aj na náhrobných kameňoch Foto: Tablet.TV

V Týždni na webe zájdeme na virtuálny cintorín, ale pozrieme sa aj na Halloween očami sociálnych sietí. Ukážeme si hit internetu - lietajúce auto. A uvidíte aj sexuálne obťažovanie po newyorsky.


Bratislava 4. novembra (TABLET.TV) - Počas dušičkového víkendu ste okrem reálnych cintorínov mohli zapáliť sviečku či položiť veniec aj na online cintorínoch. Údaje o zomrelých, fotografie náhrobkov a digitálne mapy slovenských cintorínov – to všetko nájdete napríklad na portáli www.cintoriny.sk. Mŕtvym môžete vytvoriť na portáli aj životopis alebo pridať fotografiu z ich života.

Na dušičkové sviatky sa pozrieme aj z pohľadu amerického Halloweenu. Stránka ExactTarget priniesla inforgrafiku, ktorá zmapovala trendy v sociálnych médiách počas Halloweenu. Tento rok Halloween slávilo 162 miliónov ľudí z celého sveta. Na prvom mieste v rámci Top kostýmov 2014 sú podľa infografiky kostýmy párov. Dvojku obsadila čarodejnica a treticu uzatvára princezná. Top tweety pochádzajú od trojice Jimmy Fallon, Taylor Swift a Ellin Degeneres.

Minulý týždeň obletela internet správa, že Slovák Štefan Klein predstavil vo Viedni vylepšenú, tretiu verziu lietajúceho auta. AeroMobil sa začne vyrábať pravdepodobne už v roku 2016. Ako auto dosiahne maximálnu rýchlosť 160 kilometrov, ako lietadlo až 200 kilometrov za hodinu. Na vzlietnutie budete potrebovať minimálne 200 metrov. Samozrejme, len v prípade, že budete vlastniť preukaz pilotovania malého lietadla.

Američanka Shoshana Roberts zdokumentovala skrytou kamerou sexuálne obťažovanie v uliciach New Yorku . Vo videu je uvedené, že počas svojej prechádzky zažila viac ako 100 sexuálnych narážok. Snímku si pozrelo od 28. októbra viac než 30 miliónov ľudí.

Maďari sa minulý týždeň dokázali spojiť a vybojovať si stiahnutie vládneho návrhu, ktorý mal zaviesť internetovú daň. V Budapešti i v ďalších maďarských mestách protestovalo až 100-tisíc Maďarov, ktorí sa zorganizovali cez Facebook a premiéra Viktora Orbána prinútili, aby daň nezaviedol. Poskytovatelia internetového pripojenia mali za každý prenesený gigabajt cez internet platiť 150 forintov, približne 49 centov.