Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Magazín

Štipendijný program Jägermeister Berlin Edition

Štipendijný program Jägermeister Berlin Edition Foto: Jägermeister

Víťazi programu zo Slovenska, Rakúska a USA budú pracovať v troch baroch v hlavnom meste.

Bratislava 3. septembra (OTS) - Po minuloročnom úspešnom debute štipendijného programu „Jägermeister Scholarship Berlin Edition“ sa tento rok v lete po druhýkrát uskutoční medzinárodná verzia prestížneho štipendia Jägermeister pre barmanov. Od začiatku augusta do konca októbra budú v nemeckom hlavnom meste žiť a pracovať traja víťazi štipendií zo Slovenska, Rakúska a USA.

Podpora mladých talentov a uľahčovanie profesijnej výmeny medzi kolegami v barmanskom svete je pre Jägermeister ako dlhodobého partnera tohto odvetvia dôležité. Presne táto motivácia stála v roku 2011 za vznikom jedinečného štipendijného programu. Od roku 2018 je program na medzinárodnej úrovni, teda otvorený zahraničným uchádzačom, a spoločnosť tento rok opäť pozvala troch barmanov zo zahraničia do Berlína. Budú pracovať v slávnych baroch v hlavnom meste a ťažiť zo vzrušujúcich zážitkov.

Daniel Žigmund prišiel do Berlína z Bratislavy: jeho vášňou je okrem iného káva, šampanské a pivo z malých pivovarov, a svoje štipendium by rád využil k poznaniu nového mesta a k zlepšeniu svojho remesla.

Barmanka Pia Köflerová pochádza z mesta St. Pölten v Dolnom Rakúsku. Vyštudovala cestovný ruch a marketing a pýši sa rôznymi špeciálnymi kvalifikáciami počnúc „žltým stupňom“ od World Flair Association a osvedčeniami „Junior Sommelière“ a „Cheese Connoisseur“. V súčasnej dobe pracuje vo Viedni. O štipendium požiadala, pretože chce prehĺbiť svoje odborné znalosti a nájsť mentora.

Josue Gonzalez žije a pracuje v San Diegu na západnom pobreží USA. Každý deň sa pri svojej práci ako barman rád zoznamuje s novými ľuďmi a teší sa na nové skúsenosti, ktoré bude so štipendijnými kolegami zdieľať.

Každý z víťazov štipendií sa bude učiť a pracovať v inom berlínskom bare. Daniel Žigmund bude pracovať v bare Sharlie Cheen, ktorý sa preslávil pod vedením Mariusa Döringa vďaka svojej párty atmosfére a veľmi kvalitným nápojom. Pia Köflerová nájde uplatnenie v klube The Curtain Club v hoteli Ritz-Carlton v Berlíne. Svoje zručnosti bude vylepšovať pod vedením vedúceho baru Arnda Henninga Heissena. Josue Gonzalez zaujme pozíciu za barom v Truffle Pig, ktorý patrí k obľúbenému baru Kauz & Kiebitz v mestskom obvode Neukölln. Ich nový barový vedúci Damien Guichard svojim mladým kolegom zaručene predá mnoho tipov a predvedie veľa trikov.

Okrem práce v baroch sa môžu tešiť na vzrušujúci sprievodný program, ktorého súčasťou budú návštevy profesionálnych akcií, ako je Bar Convent Berlin, účasť na seminároch a výlet do Wolfenbüttel, domovského mesta Jägermeister.

Počas štipendia majú všetci traja barmani k dispozícii moderný byt, kde budú počas svojho pobytu od začiatku augusta do konca októbra ubytovaní. Pia Köflerová, Daniel Žigmund a Josue Gonzalez budú svoje dojmy zdieľať pomocou blogových príspevkov, fotografií a videí na webových stránkach vernostného programu Jägermeister pre barmanov, webe www.hubertuscircle.com, a taktiež na Instagrame (@pk_bartending, @catch_the_rabbit_ a @balancedbartender).

Už sa na Daniela, Piu a Josua a na nový rok štipendia veľmi tešíme. Naše štipendiá pomohli vytvoriť veľa dlhodobých profesionálnych vzťahov i súkromných priateľstiev,“ hovorí Cornelia Sutorová, manažérka pre globálny zážitkový marketing spoločnosti Mast-Jägermeister SE.