Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Magazín

Samsung Galaxy S24 - séria telefónov poháňaných umelou inteligenciou

Foto: Samsung

Spoločnosť Samsung predstavuje nové telefóny Galaxy S24, Galaxy S24+ a Galaxy S24 Ultra.

S najnovšími mobilnými zariadeniami legendárnej série S prichádzajú dôležité zmeny v každodennom živote, od komunikácie bez akýchkoľvek prekážok po nevídané kreatívne možnosti. Na svedomí ich má umelá inteligencia, ktorá zásadne zmení spôsob, akým komunikujete so svetom.

Bratislava 22. januára (OTS) - Umelá inteligencia sa nasťahovala do najnovších telefónov série Galaxy S24 a nejakým spôsobom sa bude podieľať na čomkoľvek, do čoho sa pustíte. Uľahčí vám komunikáciu, vycibrí vaše fotografovanie a nakrúcanie s mobilom a očarí vás online vyhľadávaním, o akom sa vám ani nesnívalo. Tu je niekoľko zásadných nástrojov, za ktorými stojí Galaxy AI, čiže mobilná umelá inteligencia z dielne spoločnosti Samsung.

Budúcnosť online vyhľadávania sa začala

Predstavte si, že skrolujete sociálne médiá alebo pozeráte video a vidíte niečo, po čom túžite, ale neviete, ako sa to volá. Váš telefón vám vďaka jednoduchému zakrúžkovaniu nájde odpoveď. Galaxy S24 ako prvý telefón v histórii zavádza v spolupráci s Googlom intuitívny systém Vyhľadávanie zakrúžkovaním (Circle to Search) založený na gestách. Vďaka partnerstvu s najväčším svetovým vyhľadávacím gigantom sa zrodil úplne nový spôsob, akým dokážete na internete zisťovať informácie – stačí dlho stlačiť domovské tlačidlo a na displeji môžete čokoľvek zakrúžkovať, zvýrazniť, pripísať poznámku alebo kdekoľvek kliknúť. Galaxy S24 vás okamžite „zaplaví“ užitočnými a cielenými výsledkami vyhľadávania. Zbavte sa starostí s plánovaním výletov pomocou niekoľkých krokov. Opýtajte sa na vychytené reštaurácie, najnavštevovanejšie pamiatky alebo zistite termín najbližšieho hudobného festivalu. Umožní vám to generatívna umelá inteligencia.
Foto: Samsung

Úprava fotografií pod taktovkou AI

Medzi ďalšie prednosti série Galaxy S24 patrí ProVisual Engine – rozsiahly set nástrojov s umelou inteligenciou, ktoré úplne menia zaužívané spôsoby fotografovania a nakrúcania videí. Vďaka nástroju Generatívne úpravy (Generative Edit) môžete do pozadia vašej fotografie pridávať objekty vytvorené generatívnou umelou inteligenciou. Na rodinnej fotografii tak dokážete premiestniť alebo vymazať nevhodne pózujúceho príbuzného. Galaxy AI potom automaticky vyplní pozadie. Umelá inteligencia dokáže narovnať krivo vyfotografovaný záber alebo navrhnúť optimálne úpravy pre každú fotografiu zvlášť vďaka funkcii Návrhy úprav (Gallery/Edit Suggestion). Nový fotografický systém Quad Tele s päťnásobným optickým zoomom a 50 MPix snímačom funguje vďaka technológii Adaptive Pixel Sensor tak, že kvalita snímok s 2x, 3x, 5x a 10x zväčšením úplne zodpovedá regulárnemu optickému zoomu. Aj stonásobné priblíženie však vďaka vylepšenému digitálnemu zoomu pôsobí veľmi čisto a kvalitne. Okrem toho je Galaxy S24 Ultra vybavený vylepšeným optickým stabilizátorom, takže odpadajú roztrasené a neostré fotografie a videá. Výrazného vylepšenia sa dočkali aj funkcie pre fotografovanie a natáčanie v slabom svetle alebo v tme, pre ktoré sa v sérii Galaxy tradične používa súhrnný názov Nightography.
Foto: Samsung

Inteligentná komunikácia

Telefóny Galaxy S24 zdokonalia aj vašu komunikáciu. Funkcia Asistent pre prepisy (Transcript Assist) vám prepíše nahraté stretnutie a poskytne vám zhrnutie konverzácie, ktoré možno zdieľať s kýmkoľvek, kto nie je prítomný. Vďaka funkcii Tlmočník (Interpreter), je možné osobný (nie telefonický) rozhovor okamžite prekladať v okne rozdelenom na dve polovice. Každý z účastníkov vidí na displeji preložený prepis toho, čo ten druhý práve povedal. S funkciou Asistent pre poznámky (Note Assist) môžete svoje poznámky prehľadne zoradiť, aby ste ich neskôr ľahšie našli a použili. Ak máte opakovanú schôdzu, prednastavené šablóny umožňujú rýchle a jednoduché písanie poznámok. Ak si nie ste istí štylizáciou, využite Asistenta pre písanie (Chat/Writing Assist), ktorý „očeše“ vaše formulácie tak, aby zodpovedali pôvodnému úmyslu. Hodí sa to v prípade, že chcete napríklad poslať zdvorilú správu kolegovi z práce alebo vymyslieť chytľavý slogan na sociálne siete. Za volantom zase oceníte nové funkcie systému Android Auto. Dokáže napríklad automaticky zhrnúť prichádzajúce správy a navrhnúť vhodné odpovede či poslať predpokladaný čas príchodu, takže môžete komunikovať a zároveň venovať plnú pozornosť šoférovaniu.
Foto: Samsung

Výkonnejšie a odolnejšie ako kedykoľvek predtým

Telefóny Galaxy S24 majú lepší výkon pre účinné spracovanie algoritmov umelej inteligencie, dlhšie vydržia bez nabíjania a sú odolnejšie. Aj hranie počítačových hier je s nimi rýchlejšie, plynulejšie a ostrejšie. O skvelý obraz sa starajú najjasnejšie a najkvalitnejšie displeje, s akými sme sa pri modeloch Galaxy kedy stretli. Vďaka technológii ray tracing je obraz dokonale realistický, so skvelými tieňmi a odrazmi. V exteriéri navyše viditeľnosť vylepšuje technológia Vision Booster. Predávať sa budú v niekoľkých farebných variantoch inšpirovaných rôznymi minerálmi, napríklad žltý, fialový, sivý a čierny titán. Najnovšie telefóny legendárnej série S vám vďaka umelej inteligencii ponúkajú epické zážitky a zmenia spôsob, akým komunikujete so svetom.
Foto: Samsung

Foto: Samsung

Ceny, otváracia ponuka a dostupnosť v SR

Mobilné telefóny Galaxy S24, S24+ a S24 Ultra sa v Slovenskej republike začnú predávať 31. januára 2024. Zákazníci, ktorí si v období od 17.1. do 30.1. 2024 alebo do vypredania zásob zakúpia na www.samsung.sk, v značkových predajniach Samsung alebo u vybraných predajcov elektroniky, telefóny Galaxy S24, získajú model s dvojnásobne vyššou kapacitou pamäte za cenu modelu s kapacitou nižšou. Záujemcovia môžu navyše po registrácii do kampane v aplikácii Samsung Members, v sekcii „Výhody“, odpredať svoje staré zariadenie a získať výkupný bonus vo výške až 100 eur pri nákupe nového Samsung Galaxy S24 Ultra a S24+. V prípade nákupu Galaxy S24 je výkupný bonus 60 eur.