Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Magazín

S. BODLÁKOVÁ: Chceli sme sa podeliť s rodičmi o nápady a dať im inšpir

Podeliť sa o nápady a skúsenosti pri tvorení s deťmi a dať rodičom inšpiráciu na trávenie voľného času so svojimi ratolesťami boli hlavné dôvody na vznik internetovej stránky dobrenapady.info.

Bratislava 24. apríla (TASR) – Podeliť sa o nápady a skúsenosti pri tvorení s deťmi a dať rodičom inšpiráciu na trávenie voľného času so svojimi ratolesťami boli hlavné dôvody na vznik internetovej stránky dobrenapady.info. "Všetko sa začalo tým, že som bola na materskej," opísala pre TASR svoje začiatky spoluzakladateľka portálu Silvia Bodláková.

Spolu s kamarátkou spustili stránku dobrenapady.info v roku 2007. "Ona je počítačový expert a tiež bola na materskej. Navrhla mi založenie vlastného portálu, kde by som mohla realizovať svoje nápady," priblížila Bodláková.

Stránka tak v súčasnosti ponúka inšpiráciu a nápady pre rodičov s malými deťmi či školákmi, ale aj rady do domácnosti. "Rodičia tu môžu nájsť tipy na rôzne činnosti s deťmi, ktoré podporujú motiváciu k lepšej práci alebo pomocou nich ich môžu lepšie spoznávať," doplnila Bodláková.

Rodičia školákov nájdu na stránke príklady na písanie, čítanie či matematiku. Alebo môžu vytlačiť deťom slepé mapy či iné pomôcky do školy. V sekcii pre domácnosť si zase môžu mamičky vyhľadať rôzne recepty či základy pletenia alebo háčkovania.

"Naším cieľom bolo podeliť sa o nápady a skúsenosti, ktoré sme využívali pri tvorení s našimi deťmi a vytvoriť na slovenskom internete priestor, kde by rodičia mohli nájsť inšpiráciu," vysvetlila Bodláková. Stránku najčastejšie navštevujú ženy a matky.