Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Magazín

V byte Slovenky v Hainburgu našli dve tigrie mláďatá

Tigrie mláďa, archívna snímka. Foto: TASR/AP

Žena povedala, že na Slovensku pracuje v útulku pre zvieratá. Podľa svojich slov nevedela o tom, že tigrie mláďatá v byte držať nemôže.

Hainburg 9. augusta (TASR) - Dve tigrie mláďatá našli policajti vo štvrtok v byte 34-ročnej Slovenky v meste Hainburg v spolkovej krajine Dolné Rakúsko. Informovala o tom v piatok agentúra APA.

Polícia uviedla, že šelmy objavili na základe upozornenia organizácie na ochranu zvierat. Zdravotný stav tigrov bol neuspokojivý a preto ich okamžite previezli na veterinárnu kliniku v Parndorfe.

"Tigrie mláďatá boli vo veľmi kritickom stave a celú noc sme bojovali o ich záchranu," cituje denník Kurier Heike K. z organizácie Österreichische Tierschutzverein (ÖTV). Mláďatám, ktoré dostali mená Sangha a Kumal, hľadajú náhradný domov. Kým sa tak stane a vyriešia sa právne a iné záležitosti, umiestnia ich do viedenskej zoo Schönbrunn.

Žena povedala, že na Slovensku pracuje v útulku pre zvieratá. Podľa svojich slov nevedela o tom, že tigrie mláďatá v byte držať nemôže. Prípadom sa zaoberá polícia v dolnorakúskom okrese Bruck an der Leitha.