Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Magazín

Premiéru Vojny policajtov si v Košiciach pozrelo vyše 4000 divákov

Zo slávnostnej premiéry akčného thrilleru Vojna policajtov za účasti 40 hercov a tvorcov filmu v košickej Steel Aréne 27. januára 2024, prvýkrát na zimnom štadióne. Foto: TASR – František Iván

Na premiére v košickej metropole si film po prvý raz pozrelo takmer 40 hercov, ktorí si v ňom zahrali väčšie či menšie úlohy.

Bratislava 29. januára (TASR) - Akčný thriller Vojna policajtov má za sebou veľkolepú premiéru v košickej Steel Aréne. V sobotu večer (27. 1.) si tam režisérsky počin Rudolfa Biermanna pozrelo vyše 4000 divákov. "Na červenom koberci sa vystriedalo približne 40 hercov. Medzi divákmi bolo aj približne 200 Košičanov, ktorí si vo filme zahrali," uviedla pre TASR PR manažérka Perla Žinčíková.

"Vojna policajtov je veľmi dôležitý okamih v mojej hereckej kariére," povedal predstaviteľ hlavného hrdinu Mikiho Miku, Alexander Bárta, rodený Košičan, ktorý sa vo svojej životnej hereckej role predstavil svojmu najbližšiemu publiku.

Na premiére v košickej metropole si film po prvý raz pozrelo takmer 40 hercov, ktorí si v ňom zahrali väčšie či menšie úlohy. "Medzi divákmi sa tak nachádzali operná diva Jolana Fogašová, herečky a herci Broňa Kováčiková, Annamária Janeková, Michal Vrzala, Petra Dubayová, Dušan Cinkota, Marián Mitaš, Jakub Štáfek, Patrik ´Rytmus´ Vrbovský, Robo Jakab, Ady Hajdu, Alexander Bárta, Juraj Loj, Anežka Petrová a ďalší," dodáva Žinčíková.

"Najdôležitejším posolstvom Vojny policajtov z môjho pohľadu je určite boj za spravodlivosť," komentoval filmovú novinku Robo Jakab, ktorý v nej stvárnil práve bojovníka za spravodlivosť.

Akčný thriller prinesie do kín distribučná spoločnosť CinemArt SK vo štvrtok 1. februára.