Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Magazín

Pohoda organizuje v Kyjeve jednodňový festival

Na snímke vpravo riaditeľ festivalu Pohoda Michal Kaščák nesie baner s logom festivalu počas príprav na ďalší ročník festivalu na letisku v Trenčíne. Foto: TASR - Radovan Stoklasa

Podujatie s názvom Pohoda loves Ukraine sa uskutoční 27. januára v kyjevskom klube Atlas.

Bratislava 24. januára (TASR) - Festival Pohoda organizuje v Kyjeve jednodňový festival. Podujatie s názvom Pohoda loves Ukraine sa uskutoční 27. januára v kyjevskom klube Atlas. "Slovensko bude reprezentovať päť skupín: FVLCRVM, Berlin Manson, Karpatské chrbáty, Fara a Vydrapená bužírka Punk Systém. Zahrajú tiež tri ukrajinské kapely Stantsiya Mir, Hyphen Dash a Lucas Bird," informujú organizátori o festivale, ktorého špeciálnym hosťom bude český hudobný skladateľ, inštrumentalista, spevák, občiansky aktivista a politik Michael Kocáb.

"Festival organizuje Pohoda spoločne s iniciatívou Music Saves Ukraine a organizáciou Ukrainian Association of Music Events (UAME)," približuje PR manažér Jozef Hámorský s tým, že pred hudobným programom prebehne diskusia s Kocábom a Michalom Kaščákom. "Hudobná komunita Porichka bude viesť debatu o tom, ako funguje ukrajinská hudobná scéna počas vojny. V rovnaký deň, ale v inom klube, zahrá svoj set slovenský DJ Matwe," spresnil Hámorský.

"Po dvoch rokoch krutej ruskej agresie je dôležité ukázať Ukrajincom podporu a spolupatričnosť aj priamo v ich krajine," myslí si šéf Pohody Kaščák. Verí, že chystané podujatie sa stane precedensom pre celú európsku hudobnú scénu. "V Kyjeve sú skvelé kluby, vynikajúce podmienky pre živé hranie a hlavne úžasní ľudia," poznamenal Kaščák.

Vstup na festival je dobrovoľný. Celý výťažok zo vstupného poputuje iniciatíve Music Saves UA, ktorá humanitárne pomáha ľuďom na Ukrajine zasiahnutým prebiehajúcou vojnou.