Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Magazín

Paulo Coelho vymazal knihu pre deti, ktorú písal s Kobem Bryantom

Na archívnej snímke spisovateľ Paulo Coelho Foto: TASR/AP

Coelho uviedol, že Bryant chcel, aby predmetná kniha ukázala znevýhodneným deťom, že prostredníctvom športu dokážu prekonať nepriazeň osudu.

Londýn 28. januára (TASR) - Brazílsky spisovateľ Paulo Coelho vymazal pracovnú verziu knihy pre deti, ktorú pripravoval s nedávno zosnulým americkým basketbalistom Kobem Bryantom, tvrdiac, že bez jeho prispenia už toto dielo "stratilo zmysel".

Informoval o tom v utorok denník The Guardian.

Komerčne úspešný 72-ročný literát v pondelok oznámil, že s Bryantom, ktorý bol fanúšikom jeho románu Alchymista (1988), písal bližšie nešpecifikovanú knihu pre deti. Po tom, ako hviezda NBA v nedeľu tragicky zahynula v Kalifornii pri havárii vrtuľníka, sa rozhodol rozpracované dielo vymazať.

"Bol si viac než skvelým hráčom, milý Kobe Bryant. Naučil som sa od teba mnoho. Okamžite vymažem pracovnú verziu, táto kniha už nemá zmysel," napísal Coelho na Instagrame len niekoľko hodín po tom, ako bola zverejnená správa o Bryantovej smrti.

Spisovateľ na tejto sociálnej sieti zverejnil komunikáciu s Bryantom z vlaňajšieho augusta, keď slávny afroamerický športovec navrhol Coelhovi, aby spolu napísali knihu. "Kedykoľvek," odpovedal Coelho, ktorého zaplavili prosby fanúšikov, aby knihu dokončil ako poctu Bryantovi.

Coelho pre tlačovú agentúru AP uviedol, že Bryant chcel, aby predmetná kniha ukázala znevýhodneným deťom, že prostredníctvom športu dokážu prekonať nepriazeň osudu.

Bryant, päťnásobný šampión NBA a dvojnásobný zlatý olympijský medailista, zahynul vo veku 41 rokov spolu so svojou 13-ročnou dcérou a ďalšími siedmimi osobami na palube vrtuľníka, ktorého havária je stále v štádiu vyšetrovania.