Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Magazín

Zvieratá neušli z ohrád v zoo, spresnil pôvodné správy starosta

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP Photo

Ošetrovatelia zvierat v zoo ich nemohli nájsť pre záplavy spôsobené nedávnou búrkou.

Bitburg 1. júna (TASR) - Zvieratá, ktoré podľa doterajších medializovaných informácií ušli zo zoologickej záhrady Eifel v západonemeckom meste Lünebach - vrátane dvoch levov, dvoch tigrov a jaguára - v skutočnosti vôbec neopustili svoje ohradené pozemky, ale ošetrovatelia zvierat v zoo ich nemohli nájsť pre záplavy spôsobené nedávnou búrkou. V piatok o tom informoval starosta mesta neďalekej obce Arzfeld.

Hovorca okresu Bitburg-Prüm v nemeckej spolkovej krajine Porýnie-Falcko v piatok už skôr uviedol, že zvieratá ušli zo zoo Eifel v Lünebachu a voľne sa pohybujú.

Rozhlasová stanica SWR neskôr hlásila, že šelmy sa už podarilo pochytať.

Andreas Kruppert, starosta neďalekej obce Arzfeld, však následne oznámil, že žiadne zo zvierat v skutočnosti neušlo z ohrád - okrem medveďa, ktorého zastrelili, keď ho našli na jednom z verejných chodníkov v zoo.

Zvieratá, ktoré podľa doterajších medializovaných informácií ušli zo zoologickej záhrady Eifel v západonemeckom meste Lünebach - vrátane dvoch levov, dvoch tigrov a jaguára - v skutočnosti vôbec neopustili svoje ohradené pozemky, ale ošetrovatelia zvierat v zoo ich nemohli nájsť pre záplavy spôsobené nedávnou búrkou. Na snímke zaplavená ZOO Eifel v západonemeckom meste Lünebach 1. júna 2018. Zoo je domovom asi 60 exotických a domácich druhov zvierat. Na 30 hektároch žije okolo 400 zvierat vrátane sibírskych tigrov a levov.
Foto: TASR/DPA

Nezvyčajnú situáciu zapríčinila nočná búrka s prívalovým dažďom, v dôsledku ktorej sa vyliala miestna rieka a voda podmyla oplotenie výbehov v zoo. Pôvodne sa nevedelo, kde sa uniknuté zvieratá nachádzajú. Polícia a hasiči preto vyzvali miestnych obyvateľov na opatrnosť a odporučili im, aby si zatvorili dvere a okná na svojich domoch.

Zoologická záhrada Eifel je domovom asi 60 exotických a domácich druhov zvierat. Na 30 hektároch žije okolo 400 zvierat vrátane sibírskych tigrov a levov.