Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Magazín

Na ihrisko postavili sloní futbalový tím, aby zabojovali proti hazardu

Deväť slonov prezlečených za futbalových hráčov si žiaci požičali z prírodnej rezervácie v turisticky vyhľadávanej destinácii Ayutthaya a necelé tri dni pred oficiálnym začiatkom Svetového pohára tak zavŕšili svoje úsilie. Foto: TABLET.TV

V tomto prípade nejde o žiadnu novú atrakciu.

Ayutthaya 12. júna (TABLET.TV) – Jeden z futbalových tímov v Thajsku dal spojeniu "ťažký súper" nový rozmer. Na ihrisku sa hráči stretli v súboji proti sloniemu futbalovému tímu. V tomto prípade nejde o žiadnu novú atrakciu. V krajine úsmevov sú hazardné hry a tipovanie spojené s futbalom zakázané a keďže sa Svetový pohár začína už vo štvrtok, v Thajsku sa takýmto spôsobom rozhodli pripomenúť, aby ľudia futbalové výsledky netipovali. Len za posledné dva mesiac tamojšia polícia zadržala viac ako 700 Thajcov, ktorí takto porušili zákon. Informovala o tom agentúra AP.



Deväť slonov prezlečených za futbalových hráčov si žiaci požičali z prírodnej rezervácie v turisticky vyhľadávanej destinácii Ayutthaya a necelé tri dni pred oficiálnym začiatkom Svetového pohára tak zavŕšili svoje úsilie.

"Keď hráte proti slonovi, musíte za ním stále utekať. Sú veľké a celkom rýchle. Keď vám idú oproti, musíte sa im vyhnúť, rozhodne to nie je také, ako keď súperíte s klasickým hráčom," popísal hru Theerapat Sukjai, jeden z hráčov.