Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Magazín

Na celoslovenskom stretnutí sa zišlo viac ako 250 eRkárov

Zo stretnutia animátorov organizácie eRko. Foto: FB eRko

Účastníkom predstavili eRkoprogramu Aj ty hrdinom pre prácu s deťmi na školský rok 2019/2020.

Ružomberok 31. augusta (TASR) – Na celoslovenskom stretnutí animátorov eRka – Hnutia kresťanských spoločenstiev detí sa od 28. do 31. augusta zišlo v Ružomberku viac ako 250 eRkárov.

Podľa koordinátora pre komunikáciu eRka Borisa Kollára sa stretli, aby sa inšpirovali vo svojej službe, duchovne načerpali, odštartovali dobrovoľnícky školský rok a oslávili sviatok patrónov eRka – Svätých košických mučeníkov (7. septembra).

Doplnil, že účastníkom predstavili eRkoprogramu "Aj ty hrdinom" pre prácu s deťmi na školský rok 2019/2020. "Nechýbali duchovné, vzdelávacie, zážitkové aktivity i slávnostné momenty, ktoré priblížili všetky úrovne eRka," dodal koordinátor pre komunikáciu.

Besedu na tému Deti a digitálne technológie viedla s vedúcimi detských spoločenstiev autorka knihy Klub nerozbitných detí Slávka Kubíková. "Keď som stretla týchto mladých ľudí, mám veľkú nádej, že sa budú vedieť rozprávať s deťmi o dôležitých hodnotách pre život," podotkla.

"Stretnutie je pre mňa obrovským povzbudením. Cítim, že to bol dôležitý impulz pre naše hnutie. Vytvorili sa nové priateľstvá. Veľakrát sme sa povzbudili vo vytrvalosti pre službu deťom a účastníci z približne 100 farností diskutovali o dôležitých témach, ktoré budú podkladom pre strategické rozhodnutia v najbližšom roku," dodal predseda eRka Juraj Králik.