Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Magazín

Michal Dvořák uvedie na Slovensku multimediálnu šou Vivaldianno

Ilustračná fotografia. Foto: TERAZ.sk

V bratislavskom NTC zaznie 20. marca a 30. mája na zimnom štadióne v Banskej Bystrici.

Bratislava 26. februára (TASR) - Multimediálnu šou Vivaldianno uvedie na Slovensku Michal Dvořák, jeden z členov legendárnej skupiny Lucie. V bratislavskom NTC zaznie 20. marca a 30. mája na zimnom štadióne v Banskej Bystrici. TASR informovala PR manažérka Nora Krchňáková.

Tri roky svetového turné, 30 svetových metropol a vyše 250.000 divákov. To sú úspechy projektu Vivaldianno. Nová verzia Shining Venice vtiahne divákov do mrazivého príbehu barokového génia Antonia Vivaldiho, ktorý sa odohráva v magickej atmosfére rozžiarených Benátok. 3D koncertné predstavenie plné emócií a technológií stiera rozdiely medzi krajinami a kultúrami, prvky rocku sa štýlovo prelínajú s barokovou hudbou a najmodernejšími technológiami.

"Nová verzia mi robí veľkú radosť a posúva celý projekt zase o kus ďalej. Neuveriteľná atmosféra Benátok plných svetiel, ktorú sa nám v tejto verzii podarilo vytvoriť, poskytne divákom ešte silnejší zážitok a skvelo dokreslí príbeh a hudbu Antonia Vivaldiho. Rovnako, ako bol Antonio vo svojej dobe veľmi inovatívny a moderný, tak sa Shining Venice snaží o aktuálne technické a vizuálne inovácie. Tak, ako by to možno urobil sám Vivaldi, keby žil v našej dobe. Snažíme sa umocniť jeho hudobné emócie súčasnými výrazovými prostriedkami s absolútnou úctou k jeho dielu," vysvetľuje autor projektu Dvořák.

Vizuálna časť prešla zásadným redizajnom. Vďaka najlepším českým animátorom zo štúdia Incognito, ktorí vytvorili nové 3D projekcie a vizuály, sa Vivaldianno Shining Venice stalo vizuálnym zážitkom. Šou je zameraná na 3D efekty, tanečné prvky a interaktívne projekcie. Shining Venice prekonáva vizuálny štýl svojich predchodcov City of Mirrors a Reloaded aj očakávania svojich tvorcov.

Vivaldianno je koncert s príbehom venovaným Antoniovi Vivaldimu, ktorý je určený pre všetky generácie. Libreto napísal Tomáš Belko, český spisovateľ a dramatik. Hlavnú úlohu nahovoril Pierce Brosnan, hollywoodska hviezda a bývalý agent 007 James Bond. Jeho hlas sprevádzajú aj ďalší známi herci a herečky.





Vivaldianno: