Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Magazín

Mesto Adelaide sa hnevá na Cher za predaj pamätného kľúča

Foto: TASR/AP

Starosta Stephen Yarwood pre noviny povedal, že je "neskutočne sklamaný" z kroku 65-ročnej hviezdy populárnej hudby, ktorá sa rozhodla speňažiť pamätný kľúč a sprievodnú plaketu z roku 1990.

Adelaide 26. apríla (TASR) - Americká speváčka Cher sklamala predstaviteľov radnice v austrálskom meste Adelaide, keď sa rozhodla na internetovej aukčnej stránke eBay predať pamätný kľúč, ktorí jej darovali pred vyše 20 rokmi. Aukcia prilákala desiatky záujemcov, ktorí vyhnali konečnú cenu na 96.000 dolárov (73.000 eur), informovala stránka novín Adelaide Advertiser.

Starosta Stephen Yarwood pre noviny povedal, že je "neskutočne sklamaný" z kroku 65-ročnej hviezdy populárnej hudby, ktorá sa rozhodla speňažiť pamätný kľúč a sprievodnú plaketu z roku 1990, keď v Adelaide navštívila preteky Veľkej ceny formuly 1.

Vtedajší starosta Steven Condous, ktorý speváčke pamätný kľúč odovzdával, označil predaj za úbohý čin. "Ak ten dar už nechcela, mala ho vrátiť mestu," povedal niekdajší šéf radnice.

Mosadzný kľúč od Adelaide majú okrem Cher aj ďalšie významné osobnosti, ako legendárny cyklista Lance Armstrong, komik Barry Humphries či tibetský duchovný vodca dalajláma.