Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 20. máj 2024Meniny má Bernard
< sekcia Magazín

Medzinárodné komunikačné centrum Ningbo bolo odhalené

Foto: NSG

Ningbo, slávne prístavné mesto, otvára ďalšie okno pre medzinárodnú výmenu.

Ningbo 10. mája (OTS) - Čínske mesto Ningbo, slávne prístavné mesto, pridalo ďalšie okno pre medzinárodnú výmenu. Medzinárodné komunikačné centrum Ningbo bolo odhalené 8. mája 2024. Bývalá generálna riaditeľka UNESCO Irina Bokova, bývalý grécky premiér Georgios Papandreou, bývalý generálny tajomník Boao fóra Long Yongtu, predseda Marockého čínskeho združenia pre kultúrnu a hospodársku revitalizáciu Maitre Khalid EL Fataoui a ďalší poslali blahoprajné videá. Na podujatí sa zúčastnili aj držiteľ Ceny čínskej vlády za priateľstvo a riaditeľ Výskumného kolektívu pre brazílsko-čínske štúdie Gao Wenyong, čestný občan mesta Ningbo a predseda Výboru pre priateľstvo Rouen-Ningbo Vincent Lemarchand a ďalších približne 200 čínskych a zahraničných hostí.

Ningbo bolo vždy otvoreným mestom, ktoré spája čínske a zahraničné prvky. Ningbo je "národným historickým a kultúrnym mestom" a "hlavným mestom kultúry východnej Ázie", ktoré sa môže pochváliť viac ako 8 000 rokmi zhromažďovania dedičstva, krstom kultúry a budovaním civilizácie, ktoré boli založené na jedinečnej námornej kultúre, kultúre Wang Yangmingových teórií, kultúre zbierania kníh a ďalších génoch, ktoré sú hlboko zakorenené v krvnej línii mesta. Prístav Ningbo Zhoushan je známym prístavným mestom, ktoré je už 15 rokov po sebe najväčším prístavom na svete z hľadiska prepravy nákladu.
Foto: NSG

Novo odhalené medzinárodné komunikačné centrum Ningbo sa zameria na "NB-PLUS", bude slúžiť medzinárodnej výmene, podporovať odvetvia súvisiace s medzinárodnou výmenou a podporovať integráciu priemyselných, inovačných a výrobných reťazcov. Na slávnostnom odhalení bola spustená platforma "Príležitosť Čína - dialóg so svetom", v rámci ktorej sa plánuje v priebehu roka uskutočniť viac ako 150 čínskych a zahraničných kultúrnych výmenných aktivít v 12 kategóriách vrátane predstavení, knižných podujatí, výstav a archívov. Spustil sa výmenný program "Čítanie Číny - nová mládež" vrátane "Turné mladých cudzincov v Zhejiang", "Cestovanie s mladými", "Pozvanie mladých do praxe", "Morská lastovička mladosť na vidieku" a podobne, ktorý prepojí viac ako 30 krajín a regiónov, ako sú Spojené štáty, Spojené kráľovstvo, Nemecko, stredná a východná Európa atď. a vytvorí komunikačnú a interakčnú platformu pre mládež z Ningbo a mládež zo zahraničia.

Profesor Jonathan Garibaldi, zahraničný prorektor Nottinghamskej univerzity v Ningbo, uviedol: "Je to vynikajúca príležitosť pre Čínu aj Spojené kráľovstvo. V súčasnosti spolupracujeme s Čínou na výstavbe kampusu a rozvoji výučby a chcel by som využiť túto šancu, aby sme v budúcnosti mohli obaja uskutočniť viac výskumov a spolupracovať, a táto príležitosť mi ukazuje veľmi svetlú budúcnosť."