Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Magazín

Jedna karta vyrieši dovolenku aj vreckové

Foto: Shutterstock

Podľa prvých štatistík sa počet Slovákov, dovolenkujúcich v domácej krajine, vďaka rekreačným poukazom v júli tohto roka medziročne zvýšil o desať až pätnásť percent.

Bratislava 27. septembra (OTS) - Stúpajúci záujem o dovolenku na Slovensku pozitívne ovplyvnil aj počet zariadení, ktoré akceptujú rekreačné poukazy. Jednou z foriem, ako si príspevok od zamestnávateľa na rekreáciu uplatniť, je elektronická platobná karta, viazaná na konkrétnu osobu. Rovnakou kartou budú môcť rodičia čoskoro spravovať aj vreckové svojich detí.

Na slovenskom trhu je viacero poskytovateľov elektronických rekreačných poukazov. V minulom roku sa medzi nich zaradila aj Gusto Karta od spoločnosti CES ePlatby Slovakia, ktorú je v súčasnosti možné využiť u viac ako 4 000 zmluvných partnerov, resp. rekreačných zariadení. „Hovoríme o viac ako 10 000 zamestnancoch, ktorí využívajú alebo čoskoro budú využívať možnosti komplexného riešenia Gusto Karty,“ uviedol riaditeľ spoločnosti Milan Majtán. Za svoju dovolenku na Slovensku týmito kartami denne zaplatí v priemere 30 držiteľov kariet. Najnovšie sa Gusto Karta púšťa aj do elektronických stravovacích poukážok s viacerými novinkami.

Naučte deti hospodáriť
V najbližšej dobe spúšťa Gusto Karta novú službu Bezpečné vreckové, ktorá sa už osvedčila na českom trhu. Uplatnenie si našla napríklad u rodičov, ktorí chcú mať pod kontrolou vreckové svojich ratolestí. Umožňuje deťom a mladistvým využívať prostriedky na karte iba v limitovanej akceptačnej sieti na nákup jedla, onedlho aj na voľnočasové aktivity, ako kiná, športoviská a pod. Jednoducho majú možnosť využiť Gusto Kartu tam, kde je to vhodné. Vylučuje sa tak šanca na nákup alkoholu, cigariet či zbytočnej elektroniky.
Foto: Gothal Liptovská Osada

Na slovenský trh vstúpila Gusto Karta veľmi rýchlo vďaka osvedčenej technológii a v priebehu štyroch mesiacov spustila ostrú prevádzku. Na rozdiel od Českej republiky u nás Gusto Karta už funguje aj ako takzvaný rekreačný poukaz. „Od stravovacích kariet, s ktorými sme začínali v Čechách, sa rekreačný poukaz odlišuje najmä správaním spotrebiteľov,“ spresnil M. Majtán. „Silným partnerom pre Gusto Kartu na Slovensku je pre nás napríklad CK Kiska Travel, portál Boomer.sk, Pelikan.sk, ale zároveň aj jednotlivé hotelové rezorty ako napríklad Gothal Liptovská Osada alebo Villa Betula. Ponuku sa snažíme neustále dopĺňať o nové rezorty, resp. o zaujímavé ponuky, ako je napr. možnosť prenájmu karavanu,“ prezradil.

O Gusto Karte
Gusto Karta je benefitová karta, ktorá nahrádza stravné lístky a voľnočasové poukážky praktickejším a modernejším riešením. Stojí za ňou renomovaná investičná skupina Arca Capital. Pochádza teda z československého prostredia.. Medzi jej najvýznamnejších zmluvných partnerov patria obchodné reťazce ako napr. Billa a Tesco, široká sieť reštaurácií či cestovná kancelária Kiska Travel, Pelikan a iné. Gusto Karta okrem platenia v obchodoch, reštauráciách, resp. využitia rekreačného poukazu zároveň ponúka komplexné riešenie zamestnaneckých benefitov.