Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Magazín

Svetový summit robotiky sa zameriava na spolužitie ľudí a robotov

Návštevníci si môžu na tokijskom summite prehliadnuť najnovšie robotické technológie používané v továrňach, nemocniciach, domácnostiach a v oblasti opatrovateľstva. Foto: TASR/AP

Predstavia sa tu aj najmodernejšie technológie viac ako 90 spoločností, inštitúcií a organizácií, prevažne z Japonska.

Tokio 17. októbra (TASR) - Svetový summit robotiky (WRS), ktorý sa v stredu začal v japonskom Tokiu, má priblížiť možnosti spolužitia a spolupráce medzi ľuďmi a robotmi. Informáciu priniesla agentúra DPA.

Päťdňové podujatie sa do nedele koná na výstavisku Tokyo Big Sight, má dve časti. Prvou je výstava World Robot Expo, na ktorej predstaví najmodernejšie technológie viac ako 90 spoločností, inštitúcií a organizácií, prevažne z Japonska.

Druhou súčasťou summitu je súťaž World Robot Challenge (WRC), na ktorej si zmeria sily 126 tímov z 23 krajín sveta.

Návštevníci si môžu na tokijskom summite prehliadnuť najnovšie robotické technológie používané v továrňach, nemocniciach, domácnostiach a v oblasti opatrovateľstva. Odborníci budú v rámci podujatia diskutovať o budúcom spolužití ľudí a robotov.

Summit organizuje japonské ministerstvo hospodárstva, obchodu a priemyslu a Organizácia pre rozvoj nových foriem energie a priemyselných technológií (NEDO).

Tohtoročný World Robot Summit má charakter prípravného podujatia pred veľkým summitom robotiky, ktorý sa bude v roku 2020 konať v japonských prefektúrach Aiči a Fukušima.