Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Magazín

Film Aristokratka vo vare poteší fanúšikov H. Vondráčkovej

Ilustračné foto. Foto: TASR - Henrich Mišovič

V úlohe mladej aristokratky Marie sa opäť predstaví Yvona Stolařová, jej rodičov Vivian a Franka stvárňujú Tatiana Dyková a Hynek Čermák.

Bratislava 27. januára (TASR) - Po úspechu komédie Jiřího Vejdělka Posledná aristokratka (2019), nakrútenej podľa knižnej predlohy Evžena Bočka, prišlo do slovenských kín pokračovanie príbehu kontesy Marie Kostkové z Kostky. Filmová novinka Aristokratka vo vare poteší aj fanúšikov Heleny Vondráčkovej.

V úlohe mladej aristokratky Marie sa opäť predstaví Yvona Stolařová, jej rodičov Vivian a Franka stvárňujú Tatiana Dyková a Hynek Čermák. Nechýba ani ich "služobníctvo" - hypochondrický údržbár Krása (Pavel Liška), kastelán Josef (Martin Pechlát) a zámocká gazdiná, pani Tichá v podaní Elišky Balzerovej. "Pani Tichá vo filme aj v knižnej predlohe je veľkou fanúšičkou Heleny Vondráčkovej. Helene sa veľmi páčil nápad, že by sme ju do filmu nejako zakomponovali. A bola tak veľmi dobrá, že pre film prespievala svoju legendárnu pieseň Lásko má, já stůňu, čo okrem pani Tichej zvlášť ocenil hypochonder Krása," uviedol pre TASR Vejdělek. "Možno, keď diváci budú pozorní a budú si to veľmi priať, tak vo filme Aristokratka vo vare budú Helenu Vondráčkovú nielen počuť, ale ju aj uvidia," naznačil režisér a scenárista.

Dej filmu odohrávajúceho sa v 90. rokoch minulého storočia posunul zo zimnej romantiky do rozkvitnutej jari. Posledná aristokratka vznikala v atmosfére Vianoc, v dvojke dali tvorcovia prednosť veľkonočnej atmosfére, ktorá je podľa Vejdělka temperamentnejšia aj milostnejšia.

Novou postavou v pokračovaní komédie je "živelná pohroma" menom Deniska, ktorú si zahrala Simona Lewandowská. Po príchode na Kostku rozvíri pokojné vody rodového sídla. Novými postavami sú aj Šváb z hygieny a jeho priateľka Vostrá, do rolí ktorých Vejdělek obsadil Tomáša Jeřábka a Petru Nesvačilovú.

Aristokratku vo vare nakrúcali opäť najmä na juhomoravskom zámku Milotice. Ďalšími lokáciami boli zámky Rájec nad Svitavou, kde vznikali interiérové zábery, a Lemberk, kde filmári natáčali exteriéry predobrazu Kostky. Film je v slovenských kinách od štvrtka 25. januára.