Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Magazín

Fanúšikovia The Beatles si pripomenuli 50. výročie snímky na albume

Fanúšik s albumom Abbey Road skupiny The Beatles prechádza cez priechod pre chodcov pred nahrávacím štúdiom Abbey Road, ktorý sa stal legendárny titulnou fotografiou na poslednom štúdiovom albume skupiny Abbey Road v Londýne 8. augusta 2019. Foto: TASR/AP

Snímku zhotovil fotograf Iain Macmillan 8. augusta 1969 pred štúdiami Abbey Road počas rýchleho fotenia, keď policajt zastavil premávku.

Londýn 8. augusta (TASR) - Stovky fanúšikov skupiny The Beatles sa vo štvrtok zhromaždili na križovatke v londýnskej štvrti St John's Wood, aby si pripomenuli 50. výročie vzniku slávnej fotografie na obale jedenásteho radového albumu slávnej štvorice Abbey Road. Informovala o tom agentúra AP.

Snímku zhotovil fotograf Iain Macmillan 8. augusta 1969 pred štúdiami Abbey Road počas rýchleho fotenia, keď policajt zastavil premávku. Členovia kapely John Lennon, Ringo Starr, Paul McCartney a George Harrison na nej kráčajú cez priechod pre chodcov.

Fanúšikovia v kostýmoch členov skupiny The Beatles prechádzajú cez priechod pre chodcov pred nahrávacím štúdiom Abbey Road, ktorý sa stal legendárny titulnou fotografiou na poslednom štúdiovom albume skupiny Abbey Road 8. augusta 2019.
Foto: TASR/AP


Snímka použitá na obale predposledného štúdiového albumu The Beatles sa stala jednou z najslávnejších fotografií v dejinách hudby.

tovky ľudí sledujú fanúšikov v kostýmoch členov skupiny The Beatles, ktorí prechádzajú cez priechod pre chodcov pred nahrávacím štúdiom Abbey Road, ktorý sa stal legendárny titulnou fotografiou na poslednom štúdiovom albume skupiny Abbey Road v Londýne 8. augusta 2019.
Foto: TASR/AP


Ľudia vo štvrtok podľa AP robili fotografie mobilnými telefónmi, keď dvojníci The Beatles prechádzali cez cestu pred štúdiom Abbey Road na prejav úcty pôvodnej fotografii.