Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Magazín

Dnes začína očakávaný 11. ročník GODZONE TOUR 2019

Foto: Godzone tour 2019

Do piatich slovenských miest prinesie originálny hudobno-tanečný program, výchovné koncerty na školách či pútavé príbehy mladých ľudí.

Bratislava 18. novembra (OTS) - Na tohtoročné turné prichádza aj 300 dobrovoľníkov, ktorí budú počas týždňa pomáhať v charitách či domovoch dôchodcov. Minulý rok toto podujatie prilákalo viac ako 22 500 účastníkov.
Foto: Godzone tour 2019

Hĺbka spojená s kvalitou a krásou
V rodinách, v školách, v práci, ale aj v spoločnosti vidíme často závisť, žiarlivosť či rivalitu. Aj preto je témou aktuálneho ročníka Godzone tour úcta, viera a jednota. Všetkých ľudí chceme pozvať k tomu, aby otvorili svoje srdce radostnej správe evanjelia, aby prejavili úctu svojim rodičom, priateľom, autoritám a namiesto rivality si vybrali spoluprácu,“ hovorí riaditeľ projektu Godzone, Július Slovák.

11. ročník Godzone tour štartuje pondelok 18. novembra v Prešove, ďalej pokračuje v Poprade, Žiline, Banskej Bystrici a veľké finále sa chystá 22. novembra v Bratislave, po prvýkrát na Zimnom štadióne Ondreja Nepelu. V každom meste program začína o 18:00, avšak brány hál a štadiónov sa pre účastníkov otvoria už o 16:30. Vstup na večerný program je bezplatný.

Hviezdne obsadenie zo slovenskej a českej scény
Na pódiu sa počas večerných koncertov predstavia aj profesionálni umelci. Jedným z nich je Samuel Kmotorka, bubeník Slovenskej filharmónie, ktorý v minulosti pracoval s BBC produkciou a bol členom bubeníckeho ansámblu Madison Scouts, s ktorým absolvoval turné po Amerike.

Z tanečného a hereckého sveta sa na scéne objaví choreografka a aktívna interpretka na profesionálnych scénach, Ivana Kučerová, ale aj a Michaela Domovcová, herečka pôsobiaca v košickom Divadle na Peróne. K nim sa pridajú aj českí umelci, medzi nimi Alžbeta Stračinová, huslistka pôsobiaca v Brne ako členka Filharmonie Brno, či violončelista Petr Špaček zo zoskupenia Prague Cello Quartet, ktorý má na konte radu domácich aj zahraničných ocenení.

Nebudú chýbať ani známe gospelové kapely ako Lámačské chvály a ESPÉ, ktoré sa na pódiu objavia v rôznorodých zoskupeniach s ďalšími hudobníkmi.
Foto: Godzone tour 2019

Mestá zaplavia dobrovoľníci ochotní pomáhať
Z historického hľadiska sa turné každoročné odohráva v období, ktoré pripomína odvahu mladých z roku 1989, ktorí neochvejne bojovali za slobodu. Práve s odvahou zmeniť svet navôkol, prichádza aj 300 - členný tím dobrovoľníkov, ktorý je súčasťou Godzone tour.
Foto: Godzone tour 2019

Desiatky dobrovoľníkov sa už v ranných skorých hodinách vyberú do ulíc miest, aby skutkami lásky šírili tú najradostnejšiu správu – evanjelium. Bez nároku na odmenu navštívia rozličné charity, domovy dôchodcov, zariadenia pre bezdomovcov, kde budú pomáhať s čistením, upratovaním priestorov či triedením šatstva.
Dobrovoľníci, ktorí sú ochotní nasadiť pracovné rukavice a zašpiniť si ruky budú zbierať odpadky a skrášľovať viacero mestských lesoparkov a mestských častí, konkrétne v Poprade, Žiline, Banskej Bystrici a Bratislave. Na iných miestach pracovné oblečenie nahradí to najvzácnejšie, čo môže človek dať: čas, prítomnosť, záujem, úsmev či objatie. Súčasne budú prebiehať aj výchovné koncerty na mnohých základných a stredných školách. Počas celého týždňa dobrovoľníci navštívia spolu 53 škôl.

S podporou biskupov aj primátorov
Godzone turné je organizované pod záštitou Rady pre mládež a univerzity Konferencie biskupov Slovenska ako jedno z hlavných podujatí Týždňa Cirkvi pre mládež. Svojím pozvaním vyjadrili podporu aj viacerí otcovia biskupi, napríklad žilinský biskup Mons. Tomáš Galis, banskobystrický biskup Mons. Marián Chovanec a bratislavský pomocný biskup Mons. Jozef Haľko.
Okrem spomínaných cirkevných predstaviteľov, ktorí stoja za týmto podujatím, Godzone tour získalo aj podporu miest a samospráv. Tento rok sa koná pod záštitou primátorky mesta Prešov Andrey Turčanovej, primátora mesta Banská Bystrica Jána Noska, predsedníčky Žilinského samosprávneho kraja Eriky Jurinovej a predsedu Prešovského samosprávneho kraja Milana Majerského.
Viac informácií o podujatí je dostupných na: tour.godzone.sk