Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Magazín

Continental film - najúspešnejším distribútorom uplynulého roka

Na snímke herec Joaquin Phoenix počas scény z filmu Joker. Akadémia filmových umení a vied (AMPAS) zverejnila v pondelok 13. januára 2020 nominácie na svoje výročné ceny — Oscary. Najviac nominácií, jedenásť, získal psychologický thriller Joker v réžii Todda Phillipsa, ako napríklad najlepší film, najlepšia réžia, najlepší herec v hlavnej úlohe. Foto: TASR

Continental film sa stal najúspešnejším filmovým distribútorom uplynulého roka.

Bratislava 23. januára (OTS) - Najúspešnejším distribútorom filmov do slovenských kín sa v roku 2019 stala distribučná spoločnosť Continental film. Vlani uviedla do kín 35 noviniek a v distribúcii bežalo aj ďalších 72 jej starších titulov. Všetky dohromady videlo 1 545 875 divákov, čo je 23,6% z celého počtu minuloročných návštevníkov. Tržbami spoločnosť vďaka tomu dosiahla trhový podiel dokonca 24,6%.

Continental film je distribútorom viacerých domácich filmov, na začiatku minulého roka spomedzi nich výrazne zarezonovala napríklad mysteriózna Trhlina (262 588 divákov), záver roka sa niesol v znamení komédie Šťastný nový rok (201 858 divákov do konca roka 2019), ktorú vďaka masívnej návštevnosti kiná premietajú ešte aj v týchto dňoch. Medzi divácky obľúbené patrili aj snímky štúdia Warner Bros., spomedzi komiksových adaptácií bol mimoriadne navštevovaným napríklad Joker (189 926 divákov), z hororových filmov najmä pokračovania úspešných sérií – To Kapitola 2 (88 421 divákov) alebo Annabelle 3: Návrat (73 598 divákov).

Spoločnosť sa zameriava aj na distribúciu atraktívnych filmov s vysokou umeleckou hodnotou alebo snímok pre detské publikum. Aktuálne môžu diváci a diváčky nájsť v kinách najnovší film Clinta Eastwooda, drámu Richard Jewell, ktorá rezonuje aj medzi oscarovskými nominantmi. Animovaná snímka Medvedíci Boonie: Cesta do praveku láka celé rodiny na dobrodružný príbeh so sympatickými hrdinami. Na konci mesiaca uvedie spoločnosť do kín očakávaný dokumentárny film Attila, venovaný životu slovenského bojovníka MMA Attilu Végha.

Ďalšie informácie o distribučnej spoločnosti Continental film nájdete na webstránke www.continental-film.sk.