Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Magazín

Brazílsky minister hospodárstva urazil prvú dámu Francúzska

Emmanuel Macron a Brigitte Macronová na archívnej snímke. Foto: TASR/AP

Niekoľko dní predtým totiž brazílsky prezident Jair Bolsonaro údajne podporil urážky na sociálnych sieťach namierené proti Macronovej.

Rio de Janeiro 6. septembra (TASR) - Brazílsky minister hospodárstva Paulo Guedes vo štvrtok povedal, že francúzska prvá dáma Brigitte Macronová je "naozaj škaredá". Niekoľko dní predtým totiž brazílsky prezident Jair Bolsonaro údajne podporil urážky na sociálnych sieťach namierené proti Macronovej.

Guedes podľa agentúry AFP súhlasí s Bolsonarovými vyjadreniami o výzore Macronovej. "Prezident to povedal, je to pravda. Tá žena je naozaj škaredá," uviedol Guedes.

Minister však k tomu dodal, že "neexistuje škaredá žena, existuje len žena videná z nesprávneho uhla".

Ministerstvo hospodárstva neskôr vo vyhlásení uviedlo, že Guedes žiada o prepáčenie za žart, ktorého sa dopustil počas jednej verejnej akcie a v ktorom spomenul francúzsku prvú dámu.

Francúzsky prezident Emmanuel Macron koncom augusta Bolsonara kritizoval za to, že na Facebooku s podporou reagoval na "mimoriadne drzé" urážky namierené proti francúzskej prvej dáme Brigitte Macronovej.

Príspevok na sociálnej sieti tvrdil, že Macronova manželka je menej atraktívna než Bolsonarova manželka Michele. Bolsonaro po Macronovej kritike svoje vyjadrenia vymazal.

Vzťah medzi Macronom a Bolsonarom vyhrotil verejný spor týkajúci sa rozsiahlych požiarov v amazonskom dažďovom pralese.