Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Magazín

Beháme pre srdce: Detskému hospicu sa pomohlo sumou 5.800 eur

Foto: Beháme pre srdce

Vyše 400 bežcov na štarte, príspevok 5.800 eur pre detský mobilný hospic Pod krídlami Dominiky. Opäť sa nám všetkým podarila skvelá vec.

Bratislava 11. októbra (OTS) - Dejiskom 2. ročníka charitatívneho behu – Beháme pre srdce sa opäť stal amfiteáter v Rači v Knižkovej doline.

420 bežcov, presnejšie bojovníkov, ktorým bije srdce pre dobrú vec dokázalo, že im záleží aj na iných. Štartovné vo výške 13 eur, ktoré bežci zaplatili, putovalo na konto detského hospicu. „V dnešnej pohnutej dobe je úžasné sledovať a vnímať, že také množstvo ľudí aj napriek každodenným vlastným problém nemyslí iba na seba,“ zamyslela sa Lucia Medveď Patáková, žena, ktorá stojí za projektom Beháme pre srdce. A v zapätí dodáva, že ju to „nakoplo“ a motivovalo k organizácii 3. ročníka. „Spolu s mojimi kolegami z tímu Beháme pre srdce už vymýšľame, ako bude vyzerať nasledujúci ročník. Verím, že sa nám podarí pritiahnuť ešte väčší počet športovcov a pomôžeme opäť ľuďom, ktorí pomoc potrebujú. Podriadime tomu nasledujúce mesiace.“
Foto: Beháme pre srdce

Zakladateľka detského mobilného hospicu Pod krídlami Dominiky Žaneta Petrášová ocenila a je veľmi vďačná za to, že sa mohla stať súčasťou tejto milej akcie. „Úžasná atmosféra, ľudia, energia. Veľmi si vážime každého, kto nám pomohol. Vyzbieralo sa veľké množstvo peňazí, ktoré použijeme na financovanie víkendových pobytov pre rodiny, ktorým zomreli deti v dôsledku ťažkej choroby. Zo srdca ďakujeme,“ uzavrela Petrášová.
Foto: Beháme pre srdce

Trať tohtoročnej edície sa od prvého ročníka líšila. Namiesto jedného 5 km okruhu, bežci absolvovali štyri 1,5 km okruhy , ktoré sa odvíjali okolo amfiteátra. Celý beh dlhý 6 km bol sprevádzaný neustálym povzbudzovaním fanúšikov popri trati a spevom umelcov na pódiu, ktorí prišli rovnako podporiť dobrú vec, čo atmosféru celej akcie ešte viac umocnilo. Odmenou pre každého bežca v cieli bola unikátna drevená medaila.
Veľmi dôležitou súčasťou behu Beháme pre srdce boli aj tento rok umelci. Kali, Gizka Oňová, Dominika Mirgová, Lea Daniš, Veronika Strapková, Sajfa ako ambasádor, opäť spojili svoje mená s týmto behom a nemalou mierou sa zaslúžili o jeho zviditeľnenie.
Foto: Beháme pre srdce

Som veľmi hrdý na to, že sme mohli byť súčasťou a partnerom charitatívnej akcie Beháme pre srdce,“ povedal Marek Porvazník z kancelárie starostu z mestskej časti Rača. A práve bez partnerov, ktorí pomohli finančne, materiálne a organizačne, by táto akcia nemohla vzniknúť.
Zo srdca ďakujeme všetkým, ktorí nás podporili, podporujú a budú nás podporovať aj pri organizovaní nasledujúcich ročníkov.
Foto: Beháme pre srdce

Všetkým vám srdečne ďakujeme.
Hlavní partneri: Doxx stravné lístky, Nadácia Doxx, Directreal Slovensko, Toyota PPC Team, Tipos, Papierik.sk , Gepard financie pre život, 24pay

Mediálni partneri: TERAZ.SK, rádio Viva , Spravodajská televízia TA3

Partneri: LB Servis, Divadlo Nová Scéna, FITCLINIC, Lidl, Björn Borg, Moja Dovolenka, Kancelária office and print, BforB, Slovanet, Baynach, Panox, Slávia Agrofert, Beni Tim, Zlatá studňa, SNEAKY, Iha, Mestská časť Rača, Pierre Baguette