Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Kultúra

Začal sa filmový festival Ekotopfilm

V ponuke sú atraktívne snímky, ktoré zachytávajú originálne zábery zo sveta vedy, techniky, prírody, Zeme a jej neskrotných živlov.

Košice 6. novembra (TASR) - Medzinárodný filmový festival Ekotopfilm sa dnes začal v Košiciach, kam sa presunul z Bratislavy. Návštevníci si v priebehu dneška a stredy (7.11.) môžu vychutnať tohtoročné víťazné filmy, vstup na všetky programy je voľný.

V ponuke sú atraktívne snímky, ktoré zachytávajú originálne zábery zo sveta vedy, techniky, prírody, Zeme a jej neskrotných živlov. Premietané sú v kinosálach Cinemax v košickom OC Optima.

K hlavným lákadlám patrí dokument Voda: Náš smädný svet, ktorý získal hlavnú festivalovú cenu, v programe je dnes o 20.43 h. Tento podmanivý film sa zaoberá aktuálnymi problémami sladkej vody, ktoré prezentujú hlasy a snímky renomovaných fotografov časopisu National Geographic. Pomocou pôsobivých obrazových svedectiev od Tibetskej náhornej plošiny až po Mŕtve more oboznamuje s výzvami, ktoré musíme riešiť, keďže náš najvzácnejší zdroj sa zmenšuje.

Okrem toho majú návštevníci možnosť pozrieť rôzne ekoprodukty, ktoré počas oboch dní festivalu prezentujú spoločnosti, zaoberajúce sa touto oblasťou.

Upútavky k filmom, celý program v Košiciach a ostatné informácie sú k dispozícii na webstránke www.ekotopfilm.sk. Tohtoročný 39. festival filmov o trvalo udržateľnom rozvoji sa konal 15.-18. októbra v Bratislave, z Košíc sa ďalej presunie do Žiliny v dňoch 20.-21. novembra.