Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Kultúra

Začal sa 15. ročník literárnej súťaže Medziriadky

Ilustračná snímka. Foto: Teraz.sk - Elena Halačová

Prihlásené texty bude posudzovať odborná porota v zložení Miroslav Dacho, Milan Děžinský, Dávid Dziak, Tomáš Hučko, Mária Klapáková, Eva Kollárová, Katarína Kucbelová, Dominika Madro a Marta Součková.

Bratislava 8. februára (TASR) - Týždňový pobyt s lektormi a ďalšími umelcami čaká najúspešnejších v literárnej súťaži Medziriadky. Rovnomenné občianske združenie vyhlásilo 15. ročník súťaže spojenú s letnou školou literatúry, do ktorej sa môžu zapojiť autori do 26 rokov. Svoju prózu, poéziu alebo drámu môžu posielať do 29. marca.

"Päťdesiati najlepší dostanú pozvánku na týždňový pobyt spojený s rozbormi, workshopmi, ale aj kultúrnymi a zábavným programom," avizujú organizátori. Prihlásené texty bude posudzovať odborná porota v zložení Miroslav Dacho, Milan Děžinský, Dávid Dziak, Tomáš Hučko, Mária Klapáková, Eva Kollárová, Katarína Kucbelová, Dominika Madro a Marta Součková.

Počas letnej školy môžu nádejní prozaici či poeti dostať spätnú väzbu aj od lektorov a hostí, ktorými sú spravidla autori aktuálnej slovenskej literatúry. Organizátori ďalej potvrdzujú, že aj 15. ročník letnej literárnej školy bude bez umiestnení. "Odmenou pre súťažiacich je tak práve týždňový pobyt. Výnimkou je len Cena Divadla Pôtoň, spojená s víkendovou rezidenciou v Bátovciach."

Prihlásiť sa do súťaže môžu záujemcovia priamo cez prihlasovací formulár na webstránke projektu.

Literárna súťaž prebieha od 5. februára do 29. marca. Po vyhodnotení dostanú vybraní autori pozvánku na pobyt, ktorý sa bude konať od 25. augusta do 31. augusta v obci Pruské.