Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Kultúra

VIDEO: Skupina Nocadeň prichádza s novinkou Svitanie

Na archívnej snímke skupina Nocadeň. Foto: TASR

Už niekoľko dní znie aj z rozhlasového éteru a objaví sa aj na ich pripravovanom albume. K novinke nakrútili čiernobiely klip.

Bratislava 10. septembra (TASR) - Bratia Rasťo a Robo Kopinovci z košickej kapely Nocadeň prichádzajú s novou skladbou Svitanie. Už niekoľko dní znie aj z rozhlasového éteru a objaví sa aj na ich pripravovanom albume. K novinke nakrútili čiernobiely klip. TASR o tom informovala PR manažérka Nora Krchňáková.

„Od vzniku našej kapely skladáme všetky pesničky spolu s bratom. Má to korene ešte v detstve, keď sme spoločne zhudobňovali rôzne básne našich obľúbených autorov. Keď som trocha dospel, popri spoločnom skladaní hudby som sa pustil aj do písania textov. Dokonca som textárčenie povýšil až na takú úroveň, že som sa stal vyhľadávaným textárom pre iných interpretov. Takže aj v tomto prípade ide o naše spoločné dielo,“ vysvetľuje Rasťo Kopina.



Pieseň Svitanie dostala aj vizuálnu podobu. Klip nakrúcali s tímom Jána Varcholu z ateliéru Woont vo Veľkom Folkmari. „Tento kraj mám veľmi dobre zmapovaný, keďže moje veľké hoby je cyklistika a často som tadiaľ prechádzal počas svojich cyklistických tréningov. V klipe okrem mňa účinkuje aj krásna modelka Diana, ktorá počas svojej kariéry pracovala aj pre také veľké mená módnych návrhárov, ako napríklad Karl Lagerfel, Roberto Cavalli alebo Gianfranco Ferré. My v kapele sme veľkými milovníkmi módy, takže téma našich rozhovorov počas nakrúcania bola, okrem iného, aj o zákulisí sveta módy. Zaujímavé je určite to, že je to v podstate náš prvý čiernobiely videoklip,“ dodal Rasťo.

Skladba Svitanie bude súčasťou nového albumu kapely, ktorý sa na trhu objaví už v októbri. Už pred ňou predstavila aj pieseň Tváre, ktorá bude rovnako na novej platni. Predchádzajúci štúdiový album Pozemskí astronauti vydala kapela v apríli 2015, spolupracovala na ňom s dvojnásobným držiteľom americkej ceny Grammy Vladom Mellerom. Z neho sú známe piesne Havran, V nás či Papierové kone.