Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Kultúra

V júli zaspieva prvý raz na Slovensku Nneka

Foto: YOUTUBE

Soulová a hip-hopová umelkyňa, prirovnávaná k Lauryn Hill, Macy Gray či Corinne Bailey-Rae, sa predstaví 19. júla v bratislavskom Majestic Music Clube.

Bratislava 2. apríla (TASR) - Nemecko-nigérijská speváčka Nneka vystúpi v júli prvý raz na Slovensku. Soulová a hip-hopová umelkyňa, prirovnávaná k Lauryn Hill, Macy Gray či Corinne Bailey-Rae, sa predstaví 19. júla v bratislavskom Majestic Music Clube. TASR o tom informoval Tomáš Tauber z agentúry Ore Pole.

Základ vystúpenia speváčky bude tvoriť jej nový v poradí tretí album Soul Is Heavy, ktorý podľa recenzentov katapultoval Nneku medzi najzaujímavejšie soulové umelkyne súčasnosti. Už jej debutový album Victim of Truth z roku 2005 označil Sunday Times za najlepšiu ženskú soulovú nahrávku od albumu The Miseducation of Lauryn Hill. Práve bývalú speváčku The Fugees spomína Nneka medzi svojimi najväčšími vzormi, spoločne s Bobom Marleym a raperom Mos Defom. "Ďalšími spriaznenými dušami, s ktorými Nneka často spolupracuje či koncertuje, sú napríklad The Roots či Damian Marley. V roku 2009 odohrala spoločné turné s Lennym Kravitzom," dodal.



Nneka Elise Egbuna sa narodila v nigérijskom Warri, kde žila až do svojich 18 rokov. V roku 1998 sa presťahovala do nemeckého Hamburgu, kde sa veľmi rýchlo stala súčasťou tamojšej hudobnej scény. Pre svet ju však objavila až v roku 2004 dancehallová hviezda Sean Paul.