Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Kultúra

V izbe Whitney Houston našli biely prášok na lyžičke, nenašli alkohol

Whitney Houston Foto: TASR/AP

Speváčka zomrela 11. februára, keď sa utopila vo vani v hoteli Beverly Hilton.

Los Angeles 5. apríla (TASR) - Detektívi v hotelovej izbe, kde zomrela speváčka Whitney Houston, objavili biele práškové látky a lyžičku so stopami bielej látky.

Konštatuje to v stredu zverejnená záverečná správa súdnych znalcov.

Americkú speváčku Whitney Houston našli vo vani dolu tvárou v "mimoriadne horúcej" vode.

Štyridsaťjedenstranový dokument potvrdil predbežnú správu, zverejnenú 23. marca. Speváčkina smrť je charakterizovaná ako náhodné utopenie a prispeli k nej účinky srdcovej choroby a užitia kokaínu.

V záverečnom posudku losangeleského okresného koronera (súdneho znalca) sa tiež uvádza, že osobná asistentka speváčky ju našla vo vani dolu tvárou vyše 30 centimetrov pod vodou a na tele mala popáleniny.

V správe sa ďalej píše, že v hotelovej izbe sa našiel na lyžici a na zrkadielku biely kryštalický prášok. Koroner nerobil test prášku s tým, že je to povinnosť polície.

Speváčku našli mŕtvu 11. februára v jej izbe v hoteli Beverly Hilton v kalifornskom meste Beverly Hills pri Los Angeles, v predvečer odovzdávania hudobných cien Grammy.

Okrem zistenia, že k jej smrti prispel kokaín, sa v jej tele našli aj iné drogy či lieky - vrátane marihuany, Xanaxu a Benadrylu, ale tie neprispeli k jej smrti. Uviedol to koroner.

"Ostatné lieky sa našli buď v terapeutických alebo subterapeutických (nízkych) hodnotách a neprispeli k jej smrti," vyhlásil hovorca koronera Craig Harvey po zverejnení predbežnej správy v marci.

Harvey povedal, že v tele Whitney Houston sa nenašiel alkohol. V najnovšej správe sa uvádza, že v hotelovej izbe sa našla otvorená fľaša šampanského a niekoľko fľaštičiek liekov na predpis.

Výsledky pitvy ukončili týždne špekulácií o tom, ako popová hviezda zomrela. Mnohí špekulovali, že jej smrť vo veku 48 rokov zapríčinili jej všeobecne známe problémy s drogami.