Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Kultúra

The Cranberries prídu do Bratislavy až na jeseň

Speváčka skupiny Cranberries, Dolores O´Riordanová Foto: TASR/AP

Manažment The Cranberries v New Yorku zverejnil preloženie kompletnej európskej časti koncertov svetového turné nazvaného Roses na jesenné termíny so začiatkom 2. októbra v Londýne.

Bratislava 5. júna (TASR) – Fanúšikovia skupiny Cranberries si budú musieť na ich koncert v slovenskej metropole pár týždňov počkať. Z osobných dôvodov speváčky Dolores O’ Riordan ich európsku časť svetového turné prekladajú na jeseň tohto roka.

V pondelok (4. 6.) večer zverejnil manažment The Cranberries v New Yorku preloženie kompletnej európskej časti koncertov svetového turné nazvaného Roses na jesenné termíny so začiatkom 2. októbra v Londýne. Táto zmena sa týka aj bratislavského koncertu, ktorý sa mal konať v pôvodnom termíne 24. júna. Organizátor Peter Ďuriš pre médiá uviedol: „Túto nemilú správu sme sa dozvedeli len pred pár hodinami a okamžite sme začali rokovania so Zimným štadiónom o novom termíne. Musíme si však počkať na žrebovanie KHL a hneď potom dohodneme s manažmentom skupiny nový dátum ich koncertu u nás, ktorý bude ešte túto jeseň. Za vzniknuté problémy spojené s preložením koncertu sa ospravedlňujeme, vstupenky zakúpené na júnový dátum koncertu ostávajú, samozrejme, v platnosti.“

V oficiálnej tlačovej správe k tejto zmene sa svojim fanúšikom ospravedlnila za skupinu speváčka Dolores O‘ Riordan: „Je mi to veľmi ľúto, ale z osobných dôvodov nebudem môcť byť na turné počas tohto leta. Ospravedlňujem sa za to a sľubujem, že na preložených jesenných koncertoch si to plne vynahradíme!“

Posledné recenzie koncertov z USA sľubujú „brusnice“ minimálne tak dobré ako za starých čias, keď skupina predala viac ako 30 miliónov nosičov. Na ich prvý slovenský koncert si však budeme musieť ešte chvíľku počkať. TASR informoval PR manažér koncertu Ján Kakaščík.