Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Kultúra

SND stále nemá svojho generálneho riaditeľa

Ani jeden z kandidátov nepresvedčil členov výberovej komisie natoľko, aby dostal dôveru členov komisie najbližších päť rokov viesť Slovenské národné divadlo.

Bratislava 9. marca (TASR) - Na pôde Ministerstva kultúry SR sa vo štvrtok (8. 3. 2012) uskutočnilo vypočutie siedmich kandidátov na funkciu generálneho riaditeľa Slovenského národného divadla (SND).

Členovia výberovej komisie (jeden člen výberovej komisie – p. Nekvasil z Česka sa nedostavil pre problémy s dopravou) si na začiatku rokovania odsúhlasili rokovací poriadok a odhlasovali si tajné hlasovanie. V ďalšej časti rokovania si členovia komisie vypočuli prezentácie jednotlivých kandidátov v abecednom poradí a aj odpovede na otázky jednotlivých členov výberovej komisie. Poradie kandidátov, ktorí predstúpili pred výberovú komisiu: 1. Mgr. art. Peter Feranec 2. Mgr. Eva Gomolčáková 3. Marián Chudovský 4. PhDr. Peter Kováč 5. Mgr. art. Miloslav Oswald 6. Mgr. art. Miloš Pietor 7. Ing. Ján Pochyba

Dvanásť členov komisie pod vedením predsedníčky Dariny Károvej v neskorých večerných hodinách hlasovalo o jednotlivých kandidátoch.

Rozhodnutie komisie je nasledovné:

Ani jeden z kandidátov nepresvedčil členov výberovej komisie natoľko, aby dostal dôveru členov komisie najbližších päť rokov viesť Slovenské národné divadlo. Ani jeden z kandidátov nezískal potrebných deväť hlasov, aby sa stal jednoznačným víťazom výberového konania a nikto z kandidátov nezískal ani potrebný počet päť hlasov na postup do druhého kola.

Ministerstvo kultúry SR vypíše v krátkom čase nové výberové konanie na funkciu generálneho riaditeľa SND. Záznam prezentácií kandidátov MK SR uverejní dnes na svojej webovej stránke.