Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Kultúra

Na Slovensko príde svetoznámy Kyjevský City balet

Kyjevské mestské divadlo je niekoľkonásobným víťazom najvyššej divadelnej ceny Ukrajiny - Kyjevskej pektoraly, tiež je držiteľom Národnej ceny Ukrajiny Tarasa Ševčenka.

Bratislava 5. septembra (TASR) - Hneď s dvoma legendárnymi titulmi sa po prvý raz v histórii slovenskému publiku predstaví Kyjevské mestské akademické divadlo. "V súčasnosti pôsobí v tomto divadle až 250 umelcov a časť z nich v rámci baletných predstavení Luskáčik a Labutie jazero zavíta do piatich slovenských miest," TASR informoval Dodo Mikláš z ACCESS Production. Klasické diela budú mať možnosť vidieť Slováci v Bratislave, Komárne, Nitre, Humennom a Košiciach.

Kyjevský City balet začne slovenské turné v bratislavskom Istropolise 25. novembra s Čajkovského Luskáčikom, o deň neskôr sa tam predstaví s Labutím jazerom. Do ostatných miest už bude cestovať len s rozprávkou Luskáčik, ktorá už na divadelných doskách žije viac ako 120 rokov. Legendárne predstavenie v podaní výnimočných baletných tanečníkov zavíta do Komárna (27. 11., Mestské kultúrne stredisko), Nitry (28. 11., ŠH Klokočina), Humenného (14. 12., Mestská ŠH) a do Košíc (15. 12., Infinity Arena).

"Luskáčik a Labutie jazero sú skutočnou klasikou, ktorá je nesmrteľná. Preto sme sa rozhodli na Slovensko priniesť zrejme jej najprofesionálnejšiu verziu. V Kyjevskom balete pôsobia zrejme tí najlepší tanečníci na sveta, a tak aj slovenskí milovníci skutočného umenia ich budú môcť vidieť na vlastné oči," povedal pre médiá organizátor slovenského turné Kyjevského City baletu Rudolf Héger.

Kyjevské mestské divadlo je niekoľkonásobným víťazom najvyššej divadelnej ceny Ukrajiny - Kyjevskej pektoraly, tiež je držiteľom Národnej ceny Ukrajiny Tarasa Ševčenka.

Vstupenky na predstavenia môžu záujemcovia získať v sieti Ticketportal.