Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Kultúra

Skupina No Name prichádza s videoklipom k piesni Svetlo

Skupina No name Foto: TASR/Zuzana Čižmáriková

Klip sa vyrábal technológiou luminografie a jej spracovanie bolo náročné nielen na čas, ale aj na financie. Všetky práce okolo nakrúcania a následnej postprodukcie majú hodnotu 50.000 eur.

Bratislava 6. augusta (TASR) - Známa košická skupina No Name sa v hranostiach rádií aktuálne objavuje s piesňou Svetlo. Po úspešnom duete Ženušky, nahranom s Luciou Bílou, a skladbou Biela krása je Svetlo v poradí tretím singlom z aktuálneho Nového albumu, ktorý vydali v minulom roku.

Ku skladbe Svetlo dokončili v týchto dňoch aj videoklip. Výrobu začali v máji, na jeho finálnu podobu si však museli fanúšikovia počkať dva mesiace. Klip sa vyrábal technológiou luminografie a jej spracovanie bolo náročné nielen na čas, ale aj na financie. Všetky práce okolo nakrúcania a následnej postprodukcie majú hodnotu 50.000 eur. Réžiu spomínaného videoklipu zverila kapela režisérskej dvojici Lehotský - Kuboš. TASR informovala PR manažérka skupiny Lenka Slaná.


V októbri minulého roka vydali No Name siedmu štúdiovú platňu, ktorej dali názov Nový album. Ten ponúka 10 nových skladieb vrátane jednej orchestrálky, pod ktoré sa autorsky podpísali Igor, Roman a Ivan Timkovci a klávesák Zoltán Sallai. Tri z nich rotujú v rádiovom éteri.

Košická skupina No Name sa na prvej skúške stretla 26. augusta 1996 ako štvorčlenná zostava Viliam Gutray a traja bratia Igor, Roman a Ivan Timkovci. V roku 1996 vyhrali 12. ročník autorskej súťaže Rádia Regina Košický zlatý poklad s piesňou Môj kamoš, v októbri 1998 vydali prvý album No Name. Na svojom konte majú dnes sedem štúdiových albumov, siedmy s názvom Nový album vydali v októbri 2011. Skupina je veľmi populárna v susednej Českej republike, kde štyrikrát po sebe v rokoch 2008 až 2011 získala v ankete Český slavík prvenstvo v kategórii Slávici bez hraníc o najobľúbenejšieho slovenského interpreta v Českej republike.