Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Kultúra

RTVS avizuje cyklus V dobrej spoločnosti, ukáže výnimočné osobnosti

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Michal Svítok

Cyklus V dobrej spoločnosti nájdu diváci na obrazovkách každý piatok o 21.55 h na Jednotke.

Bratislava 27. septembra (TASR) - Diváci verejnoprávnej televízie sa budú môcť od októbra bližšie zoznámiť so životnými príbehmi desiatich výnimočných osobností. "Moderátorka Jarmila Lajčáková-Hargašová sa za nimi vybrala na miesta, ktoré sú pre nich dôležité, a vyspovedala ľudí, ktorí ich na životnej ceste formovali alebo zohrali jedinečnú úlohu," TASR o tom informovala Erika Rusnáková, hovorkyňa RTVS. Nový cyklus s názvom V dobrej spoločnosti štartuje v piatok (4. 10.) o 21.55 h na Jednotke.

Moderátorka Jarmila Lajčáková-Hargašová priblížila nový program slovami: "Cesta k príbehu je pozorovať, pýtať sa a počúvať. V dobrej spoločnosti sa preto budem pýtať a počúvať desať osobností s rôznorodými príbehmi, ktoré majú rozdielne profesie a pôsobia v rôznych krajinách."

Hneď prvý večer (4. 10.) strávia diváci v dobrej spoločnosti biatlonovej šampiónky Anastasie Kuzminovej a spolu s ňou navštívia v jej rodnom Ťumene miesta spojené s jej detstvom a dospievaním. "Ohúrila nás pohostinnosť, dobrota a neúnavnosť, s akou sa nám naši hostitelia venovali. Nasťa s mamou a sestrou predviedli širokú škálu kuchárskeho umenia, otec lovil ryby z jazera, ktoré potom zaúdil a ugriloval, všetko bolo domáce a nekonečne chutné," zaspomínala si na natáčanie Lajčáková-Hargašová.

V ďalších častiach sa o svoje skúsenosti, pády a víťazstvá podelia mikrobiológ a vedec Ján Vilček, spisovateľka a scenáristka Martina Formanová, automobilový dizajnér Jozef Kabaň, divadelná a filmová herečka Jana Bittnerová, úspešný producent Ján Mojto, horolezecká legenda Zoltán Demján, priekopníčka paliatívnej medicíny na Slovensku Kristína Križanová, operný spevák Dalibor Jenis a bývalá tenistka Daniela Hantuchová.

Napriek tomu, že ide o novinku vo vysielaní RTVS, všetci oslovení súhlasili s tým, že sa podelia o svoje zážitky a skúsenosti, pričom televízny štáb v mnohých prípadoch pustili do svojho súkromia. Preto sa okrem rôznych slovenských miest natáčalo tiež v Mníchove, New Yorku, Paríži či Prahe.

Cyklus V dobrej spoločnosti nájdu diváci na obrazovkách každý piatok o 21.55 h na Jednotke.