Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Kultúra

Richard Müller štartuje slovenskú časť turné Hlasy

Richard Müller Foto: TASR/František Iván

Spevák a skupina Fragile majú na konte aj ďalší unikát, ktorým je vlastná aplikácia. Prostredníctvom nej sa dá kúpiť lístok na turné.

Bratislava 7. októbra (TASR) – Richard Müller a skupina Fragile začínajú dnes koncertom v Humennom slovenskú časť koncertného turné s projektom Hlasy. Koncertnú šnúru začali 14. septembra v moravskom Světlove. Hlasy na dvanástich koncertoch v Českej republike predviedli Richardove hity v originálnych úpravách „a cappella“ bez použitia jediného nástroja. Dvakrát za sebou pokorili mekku hudobníkov a spevákov, ktorou je pražská Lucerna. Tlieskali im také osobnosti ako Miroslav Donutil, Michal Horáček a Juraj Jakubisko.

Som z toho dojatý, už po niekoľkýkrát. Dúfal som, že dvojkoncert v Lucerne bude fajn, ale že dopadne tak úžasne, to som nečakal. Všetci sa z toho triumfálneho úspechu radujeme ako malé deti,“ uviedol pre médiá Müller.

Spevák a skupina Fragile majú na konte aj ďalší unikát, ktorým je vlastná aplikácia. Prostredníctvom nej sa dá kúpiť lístok na turné, získať všetky informácie o koncertoch na Slovensku i v Česku. Dokonca je možné vytvoriť vlastnú „a capella“ skladbu z originálnych hlasov skupiny Fragile.

„Ide o skutočne unikátnu skladateľskú aplikáciu. Jej príprava bola technicky nesmierne náročná a to nielen pre programátorov, ale i nás zo skupiny Fragile. Pripravovali sme ju niekoľko mesiacov, takže som s ňou už dokonale oboznámený. Veľmi ma teší, že sa takýmto unikátnym spôsobom podarilo prepojiť svet technológií s umeleckou sférou,“ dodal pre médiá Braňo Kostka, líder skupiny Fragile.

Projekt Hlasy je unikátom našej hudobnej scény. Hity Nebude to také ľahké, Po schodoch či Naša láska letí naspievali s Richardom Müllerom speváci Braňo Kostka, Soňa Norisová, Jana Golisová, Helena Krajčiová, Svetlana Rymarenko, Slavo Košecký, Vilo Csontos a Kamil Mikulčík.

Po vystúpení v Humennom budú ďalšími zastávkami na turné Prešov (8. 10.), Košice (9. a 10. 10.), Trnava (14. 10.), Nitra (17. 10.), Trenčín (18. 10.), Čadca (19. 10.), Poprad (22. 10.), Spišská Nová Ves (23. 10.), Žilina (5. 11.), Ružomberok (6. 11.), Banská Bystrica (7. 11.), Púchov (10. 11.), Martin (11. 11.), Piešťany (12. 11.) a Bratislava (13. 11.). TASR informovala PR manažérka spoločnosti Propaganda House Nora Krchňáková.