Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Kultúra

Režisér Almereyda začína nakrúcať Shakespeara na moderný spôsob

Milla Jovovich Foto: TASR/AP Photo

Dej hry sa na striebornom plátne prenesie do moderného New Yorku a namiesto aristokratických kruhov do prostredia znepriatelených gangov a podplatiteľných policajtov.

Mexiko/Los Angeles 24. augusta (TASR) - Rodáčka z Kyjeva, americká herečka Milla Jovovichová, nebude chýbať pri nakrúcaní modernej adaptácie hry Williama Shakespeara Cymbeline, ktorú začína v týchto dňoch nakrúcať jej krajan Michael Almereyda.

Podľa jej vlastných slov, ktoré sprostredkovali z prostredia štvrtkovej módnej prehliadky v Mexiku noviny Excelsior, je stvárnenie kráľovnej Imogen pre ňu výzvou, na ktorú sa teší.

"Celý posledný mesiac som nacvičovala dialógy. Sú neobvyklé, nie je to nič, čo by si počul každý deň," citovalo periodikum herečku.

Dej hry sa na striebornom plátne prenesie do moderného New Yorku a namiesto aristokratických kruhov do prostredia znepriatelených gangov a podplatiteľných policajtov, prezradil internetový server Deadline.

Popri dcére lekára srbského pôvodu z bývalej Juhoslávie a ruskej herečky z niekdajšieho ZSSR sa diváci môžu tešiť v ďalších úlohách na Eda Harrisa a Ethana Hawka.

S menom Michaela Almereydu, rodáka z amerického štátu Kansas, sa už spája adaptácia Shakespearovho Hamleta z roku 2000 práve s Ethanom Hawkom.