Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Kultúra

Pripravovaný seriál o vražde J. Kuciaka predstavia v Lille

Na snímke tretia zľava prezidentka SR Zuzana Čaputová a rodičia Jána a Martiny (štvrtý zľava) Jozef a (piata zľava) Jana Kuciakoví a (druhá sprava) Zlatica Kušnírová počas uctenia si pamiatky Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej položením kytice a zapálením sviečky pri pamätníku na Námestí SNP v Bratislave 21. februára 2024. Foto: TASR Jaroslav Novák

Seriál vzniká v spolupráci s ich rodinami a zobrazí aj dosiaľ nezverejnené okolnosti prípadu.

Bratislava 26. februára (TASR) - Pripravovaný seriál Terezy Nvotovej Naši ľudia sa zúčastní vo francúzskom Lille na koprodukčnom fóre Series Mania Forum zameranom na televízne seriály. "Kriminálna miniséria bola vybraná medzi 16 projektov zo 430 prihlásených z celého sveta a je to prvýkrát, čo sa do tohto prestížneho výberu dostal aj príbeh zo Slovenska," uviedla pre TASR Michaela Malíková, PR manažérka spoločnosti nutprodukcia, ktorá je producentom seriálu.

"Výber na Series Maniu spomedzi stoviek projektov ma nesmierne teší hlavne preto, že máme šancu nájsť zahraničných partnerov, ktorí nie sú zaťažení strachom, a seriál tak snáď vznikne čo najskôr," reagovala režisérka seriálu Tereza Nvotová. Priblížila, že na Slovensku zatiaľ pre projekt nenašli televízneho partnera. Vývoj diela zatiaľ finančne podporil Audiovizuálny fond a Creative Europe Media.

Kriminálna miniséria prinesie príbeh nájomnej vraždy novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej. Seriál vzniká v spolupráci s ich rodinami a zobrazí aj dosiaľ nezverejnené okolnosti prípadu. "Všetci na Slovensku majú pocit, že tento príbeh už poznajú celý, ale nie je to tak. V spise aj po rozhovoroch s najbližšími sme našli nové informácie, ktoré zmenili moju perspektívu na celý prípad," hovorí scenárista seriálu Miro Šifra.

Koprodukčné fórum zamerané na televízne seriály v Európe Series Mania Forum sa vo francúzskom Lille uskutoční 19. až 21. marca. Najväčšie podujatie zamerané na európsku televíznu tvorbu privíta každoročne 3800 filmových profesionálov.