Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Kultúra

Peter Bič Project vydáva debutový album Say It Loud s hitom Hey Now

Gitarista Peter Bič, archívne foto Foto: TASR/Reprofoto

Debutový album Say It Loud predstaví Peter Bič Project 18. októbra v bratislavskom klube Loft.

Bratislava 8. októbra (TASR) – Dnes vychádza dlho očakávaný album skupiny Peter Bič Project s názvom Say It Loud. Doma aj v zahraničí si táto košická formácia získala úspech s piesňou Hey Now, ktorá medzi 12 skladbami nemôže chýbať.

"Album vznikal v priebehu roka. Samotné nahrávanie trvalo mesiac a pol aj s mixovaním a mastrovaním. Práca v štúdiu bola veľmi príjemná, keďže sme mali všetko vopred pripravené a nacvičené," sumarizuje pre médiá dokončenú prácu líder skupiny Peter Bič.

Album dostal názov podľa druhého singla Say It Loud, ktorý dokonale vystihuje náladu v skupine. Všetci jej členovia - líder Peter Bič, speváčka Dáška Kostovčík, spevák Ivo Bič, klávesák Matúš Pavlík, basgitarista Vlado Čekan a bubeník Jozef Zima - sa riadia heslom: vykrič na plné ústa čo chceš, povedz čo máš rád, čo ťa baví, neboj sa ísť do toho! Album nahrali podľa svojich predstáv. "Sú to osobné a pre nás zábavné pesničky, pretože sme sa pri ich skladaní veľmi bavili a bavíme sa aj pri ich hraní. Celé to vznikalo pri veľmi dobrej energii. Netreba tam hľadať len hity typu Hey Now. Každá pesnička je trochu iná," spresňuje frontman kapely.

Peter Bič Project -- Say It Loud


Zdroj: youtube

Na albume je 12 skladieb, všetky sú v angličtine. Na ich vzniku sa podieľa celý Peter Bič Project. "Hudbu skladáme všetci, texty píšu speváci Ivo a Dáška, ktorí sa v angličtine našli. Keď niekto dostane nápad, tak sa od toho odpichneme a rozvinieme to do textu. Je to spoločné dielo. Najprv robíme hudbu, do toho sa dotvárajú nálady a texty pesničky, podľa situácie a obdobia, v ktorom práve žijeme," dodáva na záver Peter Bič.

Debutový album Say It Loud predstaví Peter Bič Project 18. októbra v bratislavskom klube Loft.