Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Kultúra

Oddnes sa dá prihlásiť do súťaže Gospel talent 2013

Foto: Gospel talente 2013

Speváci, speváčky a hudobné kapely, ktoré sa obsahom textov svojich skladieb zaraďujú medzi gospelových interpretov, sa môžu oddnes do 6. októbra prihlásiť do úspešnej speváckej súťaže Gospel talent.

Banská Bystrica 1. septembra (OTS) - O titul gospelového talentu roka bojovalo v prvých dvoch ročníkoch 74 začínajúcich interpretov.

Do súťaže sa môžu prihlásiť jednotlivci i skupiny; podmienkou však je, aby nepatrili medzi etablované zoskupenia na slovenskej gospelovej scéne. "Zmyslom súťaže je podať pomocnú ruku začínajúcim interpretom a dať im nádej, že o nich máme záujem. Chceme nájsť talenty, ktoré sú skryté," povedal organizátor súťaže - spevák a skladateľ Richard Čanaky. “Treba dať šancu aktívnym a nadaným mladým ľuďom, ktorí chcú šíriť dobro, o tomto je Gospel talent,” dopĺňa europoslanec Miroslav Mikolášik, ktorý nad súťažou prevzal záštitu.

Interpreti môžu na portáli www.igospel.sk prihlásiť ľubovoľnú autorskú skladbu, ktorá nebola nikdy v minulosti nahrávaná v profesionálnom štúdiu. Pripojiť musia tiež svoju aktuálnu fotografiu, názov a text skladby, ako aj kontaktné údaje. Organizátorov zaujíma aj interpretova odpoveď na otázku: "Prečo by som mal zvíťaziť práve ja?"

Súťaž Gospel talent 2013 začína dnešným spustením prihlasovania a vyvrcholí na konci októbra. Projekt vznikol v roku 2009 s cieľom podporiť začínajúcich interpretov gospelovej hudby a odvtedy ju organizuje spevák Richard Čanaky v spolupráci s Rádiom Lumen. Ďalšie informácie o možnosti prihlásenia, celom priebehu a výhrach sú v dispozícii na stránke www.gospeltalent.sk. Exkluzívnym nositeľom informácií o treťom ročníku súťaže je portál igospel.sk.